Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:14:20

Про забезпечення енергоносіями ЖКГ області домовлялися в ОДА

20.07.2016   08:47Агенцiя

Нарада з питань забезпечення енергоносіями підприємств житлово-комунального господарства відбулася у Чернігівській облдержадміністрації.

Для пошуку шляхів розв’язання конфліктів між підприємствами житлово-комунального господарства та енергопостачальними компаніями голова ОДА Валерій Куліч запросив за «круглий» стіл представників усіх сторін, а також управлінців та керівників органів місцевого самоврядування.

Зустріч тривалістю понад дві з половиною години, участь у якій узяли керівники органів правління ПАТ «Обленерго», ПАТ «Чернігівгаз», ТОВ «Чернігівгаз Збут», ПАТ «Облтеплокомуненерго», ТОВ «Ніжинтепломережі», Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, Ніжинський міський голова Анатолій Лінник, заступник Прилуцького міського голови Руслан Котляр, директор Департаменту ЖКГ Чернігівської ОДА Юрій Євтушенко та інші, таки дала певні позитивні результати.

Досягнуто порозуміння у термінах і механізмах погашення заборгованостей за послуги електропостачання підприємствами «Облтеплокомуненерго» та «Ніжинтепломережі». Домовлено про затвердження графіків розрахунків, за умови виконання яких енергопостачальна компанія не припинятиме надавати послуги. Дещо складнішою є ситуація із погашенням заборгованості товариством «Ніжинтепломережі» за постачання і транспортування газу. Попри те, що в ході сьогоднішньої розмови фінальної схеми ліквідації боргу не було віднайдено, сторони задекларували готовність у найкоротші строки поновити переговори з метою недопущення зриву опалювального сезону.

Деякі проблеми залишилися без вирішення, адже їхній корінь лежить у сфері відання уряду і державних контролюючих органів. Проте і щодо шляхів виходу з цієї ситуації учасниками наради було досягнуто певного порозуміння.

«Для мене важливо, щоб ми ефективно робили все, що залежить від нас із вами. Так, є зовнішні фактори – загальнодержавні, і необхідність їх коригування ми будемо доносити до відповідних органів. Але дуже багато у чому успіх залежить від нашої з вами конструктивної роботи на рівні області. Треба відкинути власні амбіції підприємств і працювати на результат, адже за цим, у першу чергу, стоїть комфортне життя людей. А всю решту питань я, зокрема, в свою чергу лобіюватиму, де тільки це можливо. Бо для мене принципово важливий добробут усіх людей і всіх без винятку підприємств області», – резюмував голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Також у рамках зустрічі були обговорені проблеми розвитку промисловості та житлово-комунальної сфери Чернігова, пов’язані з діяльністю підприємств-правонаступників промислових гігантів міста. Задекларовано готовність виконавчої влади області до підтримки у їх розв’язанні.

З огляду на результативність зустрічі, домовлено, що подібні наради відбуватимуться на регулярній основі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини