Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:51:15

На Чернігівщині малий та середній бізнес забезпечив у І півріччі 2016 року майже половину доходів місцевих бюджетів

14.07.2016   07:55Агенцiя

До місцевих бюджетів усіх рівнів у І півріччі 2016 року платниками сплачено 1 млрд. 360 млн. грн. податків і зборів, що контролюються Державною фіскальною службою.

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що, як і раніше, значну роль у формуванні доходів територіальних громад відіграють суб’єкти малого та середнього підприємництва. Вони забезпечують майже половину усіх надходжень - 647,2 млн. гривень.

Від представників малого бізнесу до місцевих бюджетів надійшло 327,6 млн. гривень, з яких 191,1 млн. грн. сплачено юридичними особами та 136,5 млн. грн. – підприємцями та самозайнятими особами. У порівнянні до відповідного періоду минулого року вклад малого бізнесу у наповнення бюджетів територіальних громад зріс з 19,3 до 24,1 відс., сума сплачених податків збільшилась у 1,9 рази або на 154,8 млн. гривень. Таке збільшення надходжень зумовлене змінами у законодавстві щодо зростання рівня мінімальної заробітної плати та ставок окремих податків і зборів.
   
Вагому частину надходжень до місцевих бюджетів суб’єкти малого підприємництва забезпечують у Коропському районі (39,6 відс.), Сосницькому (34,2 відс.), Менському районі (33,9 відс.), Новгород-Сіверському (30,2 відс.). У містах обласного значення частка доходів становить близько 25 відс.: у м.Чернігові – 27,8 відс. (сплачено майже 135 млн.грн.), м.Ніжині – 25,8 відс. (19,7 млн.грн.), м.Н Сіверську – 23,6 відс. (3,5 млн.грн.), м.Прилуках – 19,7 відс. (19,5 млн.гривень).

Суб’єктами господарювання середнього підприємництва до місцевих бюджетів у І півріччі поточного року сплачено 319,6 млн. грн. або 23,5 відс. загальної суми надходжень. Відповідно до минулорічного рівня вклад у наповнення бюджетів не змінився, а сума сплачених податків збільшилася у півтора рази або на 106 млн. гривень.
   
Близько половини надходжень до бюджетів територіальних громад такі платники забезпечують у Срібнянському районі (59,5 відс.), Ічнянському (50,9 відс.), Новгород-Сіверському (45,5 відс.), Семенівському (45,4 відс.), Ріпкинському (44,5 відс.). Середній бізнес Чернігова сплатив до міського бюджету у січні-червні 77 млн. грн. і забезпечив 16 відс. бюджетних призначень.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини