Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:00:10

Об’єднанні територіальні громади Чернігівщини ініціюють щомісячні зустрічі та обмін успішними практиками

11.07.2016   14:14Агенцiя

Процес об’єднання громад Чернігівської області задля розвитку територій проходить тернистий та важкий шлях. Саме тому важливою є підтримка однодумців та тих, хто вже працює в цьому напрямку і може щось порадити або розказати як це відбувалося на практиці.

Минулого тижня у Кіптівській сільській раді відбувся круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи розвитку обʼєднаних територіальних громад Чернігівщини». У заході взяли участь керівники обʼєднаних територіальних громад області: Кіптівської, Парафіївської, Деснянської, Макіївської та  Вертіївської, їх заступники та головні бухгалтери. Про це повідомляє прес-служба ВАССР.

Участь у роботі круглого столу також взяли: координатор Чернігівського офісу реформ Ірина Кудрик, перший заступник  директора комунального підприємства обласної ради «Центр державно-приватного партнерства» Олександр Цвєлих.

Відкрила  та вела захід  керівник  виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР,  депутат обласної ради, голова постійної  депутатської комісії  з питань розвитку реформування, місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко.

В рамках Постанови КМУ № 368 від 26 червня поточного року учасники круглого столу  розглядали питання  оплати праці працівників обʼєднаних територіальних громад.  Даною постановою працівники   громад, які обʼєдналися, в питанні оплати праці, прирівняні  до міст обласного  значення.

Проблемним є в обʼєднаних територіальних громадах  питання  реєстрації  та створення Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Досвід з приводу цього питання має Парафіївська громада.  ЇЇ голова, Валентина Карпенко  надала всім присутнім зразки  нормативних документів та поділилась досвідом в роботі.

Але присутні не обмежились тільки цими питаннями. Багато різнопланових питань  було в очільників громад  та їх працівників, адже вони є першопрохідцями в питанні обʼєднання.

За словами Ірини Грозенко, громади мають великі перспективи  на розвиток, адже тільки за перші півроку бюджети сільських рад по власним надходженням виконані: в Парафіївській  на 130%, в  Кіптівській   на 145%, в Деснянській на 149% в Макіївській на 157%, в Вертіївській на 230%. Тому в цих громадах є, за що ремонтувати дороги, будувати  соціальні установи, отримувати належну заробітну плату.

На завершення господар  Кіптівської  громади  Володимир Кучма, запропонував присутнім щомісяця проводити  зустрічі  в одній  з ОТГ області.

Також він зазначив, що статус обʼєднаних громад скоро отримають Остерська та Батуринська громади.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини