Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:04:16

Об’єднанні територіальні громади Чернігівщини ініціюють щомісячні зустрічі та обмін успішними практиками

11.07.2016   14:14Агенцiя

Процес об’єднання громад Чернігівської області задля розвитку територій проходить тернистий та важкий шлях. Саме тому важливою є підтримка однодумців та тих, хто вже працює в цьому напрямку і може щось порадити або розказати як це відбувалося на практиці.

Минулого тижня у Кіптівській сільській раді відбувся круглий стіл на тему «Проблеми та перспективи розвитку обʼєднаних територіальних громад Чернігівщини». У заході взяли участь керівники обʼєднаних територіальних громад області: Кіптівської, Парафіївської, Деснянської, Макіївської та  Вертіївської, їх заступники та головні бухгалтери. Про це повідомляє прес-служба ВАССР.

Участь у роботі круглого столу також взяли: координатор Чернігівського офісу реформ Ірина Кудрик, перший заступник  директора комунального підприємства обласної ради «Центр державно-приватного партнерства» Олександр Цвєлих.

Відкрила  та вела захід  керівник  виконавчої дирекції Чернігівського регіонального відділення ВАССР,  депутат обласної ради, голова постійної  депутатської комісії  з питань розвитку реформування, місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції Ірина Грозенко.

В рамках Постанови КМУ № 368 від 26 червня поточного року учасники круглого столу  розглядали питання  оплати праці працівників обʼєднаних територіальних громад.  Даною постановою працівники   громад, які обʼєдналися, в питанні оплати праці, прирівняні  до міст обласного  значення.

Проблемним є в обʼєднаних територіальних громадах  питання  реєстрації  та створення Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Досвід з приводу цього питання має Парафіївська громада.  ЇЇ голова, Валентина Карпенко  надала всім присутнім зразки  нормативних документів та поділилась досвідом в роботі.

Але присутні не обмежились тільки цими питаннями. Багато різнопланових питань  було в очільників громад  та їх працівників, адже вони є першопрохідцями в питанні обʼєднання.

За словами Ірини Грозенко, громади мають великі перспективи  на розвиток, адже тільки за перші півроку бюджети сільських рад по власним надходженням виконані: в Парафіївській  на 130%, в  Кіптівській   на 145%, в Деснянській на 149% в Макіївській на 157%, в Вертіївській на 230%. Тому в цих громадах є, за що ремонтувати дороги, будувати  соціальні установи, отримувати належну заробітну плату.

На завершення господар  Кіптівської  громади  Володимир Кучма, запропонував присутнім щомісяця проводити  зустрічі  в одній  з ОТГ області.

Також він зазначив, що статус обʼєднаних громад скоро отримають Остерська та Батуринська громади.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.