Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:34:25

Республіка Польща допомагатиме розвивати Чернігівщину

01.07.2016   13:43Агенцiя

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко та директор Департаменту економічного розвитку ОДА Юлія Свириденко презентували пропозиції щодо можливих напрямів реалізації на території Чернігівської області Програми «Польська допомога для розвитку — 2016».

Зустріч з експертами Програми відбулася вчора у Посольстві Республіки Польща.

«Польська допомога для розвитку — 2016» орієнтована на побудову ефективного управління, підприємництва та приватний сектор, детальніше про це можна почитати за посиланням.

Як зазначив Сергій Сергієнко, область насамперед зацікавлена у перейманні найкращого практичного досвіду Республіки Польща у розробці дієвого механізму підтримки регіональних експортерів, а також у сферах залучення прямих іноземних інвестицій, супроводу інвестиційних проектів, створення мереж співпраці на регіональному рівні, індустріальних та технологічних парків, залучення позабюджетного фінансування для реалізації механізму державно-приватного партнерства в області.

Окремо потребує підтримки польських партнерів сфера маркетингу привабливості території та промоції інвестиційного потенціалу Чернігівського регіону, участі в іміджевих заходах для привернення уваги інвесторів та формування позитивного сприйняття області, розробки ефективного та впізнаваного бренду регіону тощо.

Серед основних напрямків розвитку регіону акцент поставлено на децентралізації. Зважаючи на значний досвід Польщі в передачі повноважень центральних органів влади на місця, використання її напрацювань значно прискорить процес децентралізації в Україні в цілому та в Чернігівській області зокрема.

Серед пропозицій, озвучених Юлією Свириденко:

- партнерство в організації у Чернігівській області Інвестиційного форуму;

- матеріально-технічне забезпечення новоствореної агенції регіонального розвитку та допомога у пошуку додаткових джерел для фінансування діяльності агенції як небюджетної, неприбуткової організації;

- інформаційно-консультативна та навчальна підтримка з боку польських партнерів для представників органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади з питань децентралізації;

- допомога в розробленні стратегічних планів об’єднаних територіальних громад;

- створення спільної з польськими партнерами структури підтримки малого та середнього підприємництва (бізнес-інкубатор, коворкінг-центр) тощо.

Щодо останнього, то Республіка Польща уже планує створення своєрідного центру підтримки малого та середнього підприємництва. Питання лише у тому, буде це окрема структура чи інтегрована у якусь з наявних в Україні.

Варто зауважити, що до Програми «Польська допомога для розвитку — 2016» увійшли не всі регіони України, а лише ті, що протягом останніх років виявляли активність та зацікавленість у процесі реформування.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини