Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:12:29

Чернігівська ТЕЦ: підготовка до зими йде за графіками

21.06.2016   15:20Агенцiя

Підготовка КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ ФІРМИ «ТЕХНОВА» до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років не відстає від графіків. Про це повідомив директор підприємства Олександр Шевченко.

За його словами, випробування і ремонт теплових мереж проводяться згідно з графіками ремонтів, погоджених із Чернігівською міською радою. «На сьогодні в обласному центрі Чернігівщини ремонт магістральних теплових мереж виконано на 38,5% від запланованих обсягів, випробування і ремонт розподільчих теплових мереж – на 53%», - зазначив О.Шевченко. Він додав, що традиційно у Чернігові проведено гідравлічне випробування мереж, виявлені при цьому недоліки планово усуваються. Також тривають ремонти центральних теплових пунктів, на окремих із них уже проведені ремонти бойлерів, насосів, арматури, теплоізоляції, електрообладнання, систем управління і контролю.

Виконуються заходи з підготовки систем опалення, утеплення і освітлення виробничих будівель і споруд, а також заходи щодо попередження пошкоджень устаткування, технологічних схем в умовах низьких температур, приведення технічного стану ізоляції трубопроводів теплових мереж до вимог нормативної і проектної документації. У житлових будинках з початку року встановлено 95 приладів обліку теплової енергії.

Крім того, триває накопичення вугілля згідно з укладеними договорами на постачання. На сьогодні запас вугілля складає понад 42 тис. тонн.
«До початку опалювального сезону підприємство буде готове 100%», - запевнив керівник.

Водночас, він наголосив на важливості вчасних розрахунків за тепло і гаряче водопостачання з боку споживачів, адже від наявності обігових коштів залежить щоденна робота ТЕЦ. Станом на другу декаду червня борги чернігівців за спожиті тепло і гарячу воду сягають понад 23,5 млн грн., що негативно впливає на діяльність підприємства. «Без гарантованої оплати населення за спожиті послуги неможлива безаварійна та безперебійна робота Чернігівської теплоелектроцентралі», - підкреслив О.Шевченко.

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини