Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 01:06:58

Чернігівська область – третя за кількістю успішно проведених закупівель через систему ProZorro

08.06.2016   08:02Агенцiя

В області активно використовується електронна система публічних закупівель ProZorro при проведенні допорогових закупівель.

Як показав щотижневий моніторинг електронних закупівель, з початку цього року 292 організатори, які здійснюють діяльність на території області, розпочали 3991 процедуру. Це стосується установ та організацій як підпорядкованих, так і не підпорядкованих облдержадміністрації.

184 організатори успішно завершили 1786 процедур. При цьому, переможцями по двох третинах процедур стали суб’єкти господарювання, зареєстровані на території області.

Планова сума по успішно завершеним закупівлям дорівнювала 49,3 мільйона гривень. Сума ж виграних пропозицій – 40,9 мільйона. Таким чином, економія бюджетних коштів склала 8,4 мільйона гривень – 17% від планової суми. Середня кількість пропозицій на одні торги становила 2,87.

Серед закуплених з використанням системи електронних закупівель товарів найбільшу питому вагу складають продукти харчування – 471 закупівля, або 26,4% від усіх успішно завершених процедур, а також медичне обладнання та медикаменти – 204 процедури, або 11,4%. Крім того, відбулася значна кількість закупівель через ProZorro офісної і комп’ютерної техніки, устаткування та приладдя – 154 процедури, нафтопродуктів та палива – 117 процедур.

453 обласні представники бізнесу взяли участь у 2883 електронних закупівлях, у тому числі і за межами області. 372 підприємця стали переможцями по 1779 закупівлях.

Згідно з офіційним статистичним модулем системи електронних закупівель (bi.prozorro.org), за кількістю розпочатих у 2016 році торгів Чернігівщина посіла 4-те місце. За кількістю успішно проведених електронних закупівель маємо третій результат серед областей України.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини