Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:48:24

Чернігівщина – друга за індексом промислової продукції у 1 кварталі

26.04.2016   12:16Агенцiя

За січень-березень цього року індекс промислової продукції на Чернігівщині склав 114,3%. Це – 2-е місце серед інших областей. Середній показник по Україні – 103,7%.

У переробній промисловості при загальному зростанні індексу на 27,1% майже усі галузі продемонстрували позитивний результат.

Найбільший приріст (+74,0%) – у машинобудуванні. Перевищено минулорічні обсяги на підприємствах з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів (+40,7%), у легкій промисловості (+30,0%), металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів (+40,7%), гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції (+1,4%).

У діяльності з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря приріст обсягів виробництва склав 17,9%.
Водночас, продовжуються негативні тенденції у добувній промисловості, де обсяги виробництва скоротились на 19,9%.

Загалом по Україні промислове виробництво у першому кварталі зросло на 3,7%.

У березні промисловість продовжувала зростати: +4,8% у порівнянні з березнем 2015 року. Збільшено обсяги виробництва інвестиційних товарів, зокрема металоконструкцій, продукції машинобудування та будівельних матеріалів.

Металургійне виробництво зросло на 19,1% завдяки збільшенню обсягів іноземних замовлень. На внутрішньому ринку за два місяці 2016 року обсяги продажу металургійної продукції зросли на 27%.

Виробництво у сфері машинобудування зросло на 8,7% шляхом збільшення виробництва комп’ютерів майже на 60% та автотранспортних засобів на 13,5%.

Аутсайдерами березня стали: харчова, хімічна, деревообробна промисловість та електроенергія.

За оцінками Мінекономрозвитку, зростання обсягів промислового виробництва в країні за результатами першого півріччя очікується на рівні 2%.

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини