Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:24:45

За підсумками 2015 року збитки ПАТ "Чернігівгаз" склали майже 102 млн гривень

25.04.2016   09:03Агенцiя

ПАТ «Чернігівгаз» провело чергові збори акціонерів 23 квітня 2016 року. На зборах було затверджено фінансову звітність діяльності компанії та баланс за 2015 рік. За підсумками минулого року чистий збиток становив 101,6 мільйонів гривень.

Основною причиною збиткової діяльності стало суттєве скорочення обсягів розподілу природного газу в регіоні, що призвело до недоотримання 47,7 млн грн планової тарифної виручки. Так, в 2015 році в Чернігівський області було використано 586 млн куб.м газу, що на 21 млн м куб менше порівняно з річним обсягом затвердженим в структурі тарифу і на 17,9% (або на 127,6 млн куб.м) менше ніж 2014 році.

Попри скорочення фінансових надходжень, протягом року «Чернігівгаз» інвестував в газотранспортну систему 16,2 мільйонів гривень. На обслуговування було прийнято майже 28 км новозбудованих газогонів та газопроводів-вводів, газифіковано близько 1,5 тис помешкань, безкоштовно обладнано лічильниками газу 3,5 тис квартир. Планово-технічним обслуговуванням побутових газових приладів охоплено понад 196 тис домогосподарств, виконано 12,2 тис заявок по витокам газу, видано 727 технічних умов на газифікацію. Окрім цього, компанією забезпечено належний рівень відрахувань до бюджетів, не допущено заборгованості по виплаті заробітної плати.

«Минулий рік став третім поспіль збитковим роком для компанії «Чернігівгаз». Втім, не зважаючи на фінансову нестабільність в країні, яка проявилася стрімким падінням економіки, «Чернігівгаз» забезпечив стабільне функціонування газотранспортної системи регіону, своєчасну оплату праці і зайнятість персоналу компанії», - повідомила голова правління «Чернігівгазу» Алла Ярова.

В поточному році компанія планує продовжити роботу спрямовану на реалізацію проектів модернізації та технічного переоснащення, зменшення втрат газу, контролю за організацією належного виконання інвестиційної програми, підвищення промислової безпеки.

На чергових зборах акціонерів були присутні акціонери, що володіють 99% голосуючих акцій компанії. Основними акціонерами «Чернігівгазу» відповідно до реєстру власників цінних паперів, є: ПАТ НАК «Нафтогаз України» - 25% акцій, ТОВ “Омега-Капітал» - 19,65%, ПАТ «Газтек» - 23,08% акцій статутного капіталу, ТзОВ «Ласфано Україна» - 13,28% акцій.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.