Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:35:21

Обговорено шляхи розвитку сільськогосподарської дорадчої служби області

23.04.2016   07:55Агенцiя

За ініціативи Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відбувся «круглий стіл» з обговорення стану та перспектив розвитку сільськогосподарського дорадництва в Чернігівській області.

В засіданні «круглого столу» взяли участь представники Департаменту агропромислового розвитку, Громадських організацій «Чернігівська обласна сільськогосподарська дорадча служба» та «Центр сприяння розвитку громад».

Як зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня, дорадча служба в області існує, але вона потребує активації. Сьогодення диктує нам нові умови господарювання, а неналежний доступ до публічної інформації організаційного характеру, не знання тих чи інших правових питань призводить до нерозуміння ситуації громадянами. Ці питання можливо вирішити за допомогою дорадництва.

Департамент організовує та проводить низку семінарів, навчань для підвищення рівня знань і вдосконалення практичних навичок прибуткового ведення господарства суб'єктів господарювання, проте необхідний додатковий ресурс для більш повного охоплення проблематичних питань малого та середнього бізнесу та їх вирішення.

Керівник ГО «Чернігівська обласна сільськогосподарська дорадча служба» Олександр Локоть зазначив, що організація була створена ще 8 років тому, як інструмент поширення та впровадження у сільськогосподарське виробництво сучасних технологій, новітніх досягнень науки і техніки тощо. Недостатня увага з боку держави, в силу різних причин, до діяльності дорадчих служб дещо пригальмувала її розвиток.

Під час роботи учасники заходу, а вони є частково експертами-дорадниками висловлювали свої думки та вносили пропозиції щодо подальшого розвитку дорадчої служби на Чернігівщині.

Крім того, вони дискутували з приводу застосування в області тої чи іншої моделі дорадництва, які на сьогодні існують як в Україні, так і в світі, аби вона була найбільш дієздатною, забезпечувала збалансованість структури та виконувала поставлені перед нею задачі.

Отже, в процесі обговорення було наголошено на необхідності визначити чітку стратегію організації, структуризувати її по видах діяльності, залучитися підтримкою обласної влади, визначитися з цільовою аудиторію та розпочати роботу з метою досягнення ефективності використання ресурсів виробниками сільськогосподарської продукції, підвищення рівня життя сільського населення, яке не готове сьогодні самостійно вирішувати свої проблеми, воно потребує підтримки та консультування як правильно діяти у тій чи іншій життєвій ситуації.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.