Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:29:41

З початку року "спрощенці" Чернігова спрямували до бюджету понад 22 мільйони гривень єдиного податку

24.03.2016   08:22

За словами заступника начальника управління - начальника відділу адміністрування податків із самозайнятих осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Тетяни Гончарової, з початку року до місцевого бюджету від підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування надійшло понад 22 млн грн єдиного податку.

До речі, на обліку в інспекції перебуває 9,5 тисяч фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.

У 2016 році ставки єдиного податку для платників першої групи, які визначені від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного року складають: 5 % від розміру мінімальної заробітної плати - 68,90 грн, 10% від розміру мінімальної заробітної плати - 137,80 грн,  для другої групи - 20% від розміру мінімальної заробітної плати  - 275,60 гривень.
 
Податківець нагадала, що з 01 січня 2016 року внесені зміни до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів стосовно спрощеної системи оподаткування. Зокрема, обсяг доходу за календарний рік для платників єдиного податку третьої  групи не повинен перевищувати 5 млн грн  замість існуючої раніше норми -  20 млн гривень. Зміни торкнулися і ставок податку - для платників третьої групи обсяг доходу за звітний період оподатковується за ставкою  3 % (для платників ПДВ) та 5 % ( не платників ПДВ).

При цьому платники єдиного податку третьої групи, які в 2015 році отримали доходи понад 5 млн грн, але не перевищили обсяг доходу 20 млн грн, не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році. Але якщо вони у 2016 році отримають доходи обсягом більше 5 млн. грн, такі платники будуть зобов'язані перейти на сплату інших податків і зборів з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, в якому відбулося таке перевищення.

Варто зазначити, що реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку:
першої групи;
другої і третьої груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн гривень. У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн грн застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов'язковим у разі отримання ними доходів у готівковій формі.

«Звертаю увагу платників єдиного податку на своєчасність та повноту сплати податків і нагадую, що однією з підстав для анулювання реєстрації платника єдиного податку є наявність у платника податкового боргу на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів», - акцентувала увагу Тетяна Гончарова.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини