Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:40:06

Олександр Шкінь: Я не боягуз і здаватися не збираюся

17.03.2016   11:13Агенцiя

У Чернігові відбулися чергові кадрові перестановки. Зокрема, з посади керівника КП «Чернігівводоканал» усунений Олександр Шкінь

Таке рішення ухвалив нинішній мер міста Владислав Атрошенко. Виконувачем обов'язків призначили Сергія Малявка, бухгалтера за фахом. У ЗМІ його називають креатурою Атрошенка. Раніше Малявко управляв кількома напрямами бізнесу нинішнього мера, зокрема був комерційним директором телеканалу «Дитинець», керував ТОВ «Основа-ТВ», брав участь у роботі фонду «Поліський оберіг».

- Олександре Михайловичу, як ви сприйняли рішення про ваше відсторонення від роботи?

 
- Знаєте, несподівано. Річ у тім, що міський голова звернувся до мене з проханням допомогти Сергію Малявку, якого призначили моїм заступником, ознайомитись зі справами. І я сумлінно виконував це доручення. Звісно, Малявко не технар, досвіду у нього в сфері водного господарства немає, але спробувати навчити можна будь-кого. На жаль, мені не дали на це часу. Уже через два місяці було прийнято рішення відсторонити мене від посади. Причому дії Малявка в цій ситуації мене відверто здивували. Не хочу давати оцінок, але ось так, за спиною...

- На вашу адресу висунули низку звинувачень. Причому зроблено це було, м'яко кажучи, в дуже емоційній формі: «безсоромна морда», «не треба ліпити горбатого»...

- Я ніколи не опускався і не опущуся до такого рівня. Керівник не повинен дозволяти собі розмовляти на напівкримінальному жаргоні. Будь-які претензії до роботи повинні бути конструктивними й аргументованими. Інакше це вже схоже на цькування. Але здаватися я не збираюся.

- Ваші подальші дії?

- Можливо, подам судовий позов про захист честі та гідності. Але, за великим рахунком, справа навіть не в цьому. Я досвідчений управлінець із 40-річним стажем, 13 років керую підприємством. І ніколи не дозволяв собі спілкуватися з людьми в такому тоні. Це вже рівень виховання, напевно. Суть у тому, що «Чернігівводоканал» - це стратегічно важливий об'єкт нашої громади. Від його роботи, розвитку, ліквідності безпосередньо залежить рівень життя городян. І я як керівник насамперед думаю про це. За ці роки ми разом із колективом впровадили чимало інновацій, реалізували масштабні проекти, провели реконструкцію. За великим рахунком, коли я тільки прийшов на підприємство, це був аутсайдер на межі банкрутства. За ці роки нам єдиним в Україні вдалося успішно реалізувати проект Світового банку, залучити майже 23 мільйони доларів інвестицій. Проведено кілометри магістралей, встановлено шведське і датське обладнання, значно підвищена енергоефективність. Це дуже суттєво. Сьогодні – це один із кращих водоканалів країни. Треба ще пошукати - і навряд чи знайдеш, - регіон, де люди можуть пити воду просто з крана, без фільтрів.

Коли це був неліквід, ніхто особливо й не рвався до керівництва. Але щойно ми вийшли на якісно новий рівень, з'явилася сила-силенна охочих покерувати. Ви знаєте, вже були спроби приватизувати цей об'єкт. Я категорично проти цього. Ми бачимо приклад «Київводоканалу», коли тарифи зашкалюють, а якість послуг їм не відповідає. Не можна торгувати містом.

- Озвучте сценарії розвитку підприємства, якщо буде призначено нове керівництво.

- Навіть якщо мене змусять піти з «Черніговодоканалу», моя совість чиста. Напрацьований роками запас міцності підприємства на сьогодні дає змогу протриматися якийсь час. Його не треба піднімати з руїн. Більше того, ми розробили стратегію розвитку до 2030 року. Інша річ, що без інновацій, залучення інвестицій, впровадження нових технологій про розвиток не йтиметься.

- Яка реакція колективу?

- Безперечно, люди переживають. У нас по місту хороший рівень зарплат. Плинності кадрів не спостерігалося. Навіть черга вишиковується, щоб до нас влаштуватися. До того ж, я завжди знаходив можливості залучати кошти на навчання працівників, підвищення кваліфікації. На місці не стояли. Сьогодні це затребувані, кваліфіковані фахівці.

- Чи не боїтеся, що стосовно вас порушуватимуть кримінальні справи?


- А чого мені боятися? Перевірки в нас проходили завжди, причому під дуже пильною увагою. Контролюючі служби в нас мало не жили! Я за посади не тримаюся, але все має бути в рамках закону. Керувати таким підприємством, як водоканал, м'яко кажучи, непросто. Ми перебували під постійним пресингом. Фіскальні служби перевіряли нас завжди: і КРУ, і податкова. І кримінальні справи порушували. Ставлення перевіряючих нерідко було, щиро кажучи, упередженим. Але навіть з урахуванням цього жодних порушень вони не знаходили.

Звісно, за бажання, а воно, судячи з усього, є, можна накопати все, що завгодно. На жаль, у нашій країні іноді користуються таким методом тиску. Але я можу чесно дивитися людям в очі.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини