Підприємці Чернігівщини оцінили переваги спрощеної системи оподаткування
На початок лютого на обліку в органах фіскальної служби Чернігівщини перебувають 22,7 тисячі фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Це складає 61,7 відсотка від загальної кількості підприємців.

Серед спрощенців першу групу обрали – 5 тисяч осіб, другу – 11,8 тисячі, третю – 5,8 тисячі осіб.
Підприємці-спрощені забезпечили робочі місця для 9,5 тисячі найманих працівників.
З початку року до місцевих бюджетів від цього сегмента підприємництва надійшло 42,5 мільйона гривень єдиного податку з фізичних осіб. Це на 12,2 мільйона гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Зростання надходжень єдиного податку свідчить, що більшість підприємців оцінили переваги спрощеної системи оподаткування, яка стимулює прозоро вести бізнес.
Останні новини Чернігівщини

Водійське посвідчення за 12 тис. грн – повідомлено про підозру жителю міста Ніжин 13:25
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Ніжин у одержанні неправомірної вигоди для себе, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03
У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».