Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:44:23

Аграрії області підбивали підсумки своє ї роботи у 2015 році

24.02.2016   16:08Агенцiя

На засіданні колегії Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації обговорили методи популяризації продукції місцевих виробників. Наголошували на необхідності розширення ринку збуту та збільшенні виробництва сільськогосподарської продукції.

Нагальним залишається питання своєчасного розрахунку молокопереробних підприємств із сільгоспвиробниками за молочну сировину.

Загалом аграрії Чернігівщини утримують доволі сильні позиції на загальнонаціональному рівні.

При прогнозі в майже 3,4 мільйона намолочено 3,5 мільйона тонн зернових та зернобобових культур.

Виробництво олії з плюсом майже 13% ніж за аналогічний період попереднього року.

У сільськогосподарських підприємствах області відбулося збільшення обсягів виробництва молока та яєць.

Продуктивність дійної череди в середньому по області додала понад 8,1%. При цьому, найвищі показники досягнуті в Ічнянському, Варвинському, Бахмацькому районах.

Середньодобові прирости великої рогатої худоби у середньому по області збільшились до 567 голів.

Продовжувалась розбудова виробничої інфраструктури галузі.

Протягом 2015 року введено в експлуатацію 11 тваринницьких об’єктів: 6 — у скотарстві, 4 – у свинарстві, 1- у птахівництві.

Проводилась робота по технічному переоснащенню сільськогосподарського виробництва. Сільгосптоваровиробниками придбано 57 тракторів, 48 зернозбиральних комбайнів та 366 одиниць іншої техніки і обладнання на загальну суму 390 мільйонів гривень.

Втім працювати теж є над чим.

Зокрема, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, який відкривав засідання колегії, зауважив, що головною метою діяльності Департаменту та управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій у 2016 році буде забезпечення конкурентоспроможності сільського господарства області на внутрішньому і зовнішньому ринку та створення умов для розвитку підприємництва у сільській місцевості.
— Профільні управління в районах мають більше уваги звернути на налагодження співробітництва з сільгоспвиробниками. Варто не лише підраховувати вирощене, а й допомагати досягати кращих результатів, — наголосив він.

В обговорені також взяв участь перший заступник голови облради Арсен Дідур.  
Арсен Дідур у своєму виступі акцентував увагу на пріоритетних напрямках роботи сільськогосподарських виробників, проблемах реалізації завдань, що стоять перед ними та агропромисловим комплексом в цілому. Керівник закликав спільними зусиллями депутатського корпусу обласної ради та виконавчої влади сприяти розвитку пріоритетної галузі економіки області та надавати підтримку селянам для того, щоб Україна була розвинутою державою в усіх сферах сільськогосподарського виробництва.

У свою чергу, керівники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій озвучили низку актуальних питань щодо проблем розвитку сільського господарства, які, в основному, стосувалися приватизації землі, очікуваної засухи, енергетичних затрат та іншого.

По завершенню засідання колегії були напрацьовані відповідні рекомендації.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини