Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:16:15

На понад 37 відсотків зросли надходження до бюджетів від чернігівських платників податків

16.02.2016   08:14

За даними координаціно - моніторингового управління ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області за січень 2016 року бюджети усіх рівнів отримали від чернігівських платників податків понад 121,1 млн. грн., що майже на 33 млн. грн. перевищує рівень аналогічного періоду минулого року.

Як повідомила начальник управління Марія Милейко, у розрізі податків надходження до державного бюджету склали понад 61 млн. грн., що на 36,4 відс. або майже на 16,4 млн. гр.н більше минулорічних.

У розрізі податків надходження становлять: по податку на додану вартість – 35,6 млн. грн., по податку на доходи фізичних осіб (25 %) – понад 14 млн грн, по податку на прибуток – 1,4 млн. гривень. Бюджет української армії поповнився за рахунок надходжень військового збору на 4,6 млн. гривень.    

Місцевий бюджет отримав за січень поточного року 59,7 млн. грн., у тому числі: податку на доходи фізичних осіб – майже  34  млн. грн., податку на майно – 9,5  млн грн, єдиного податку - понад 8 млн. грн., акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 7 млн. гривень.

Крім того, з січень 2016 р. чернігівці сплатили до казни майже 70 млн грн єдиного соціального внеску.

«Податківці зацікавлені у стабільній платоспроможності суб’єктів господарювання. Адже це економічна стабільність для кожного з нас. Своєчасна і у повному обсязі сплата податків – це не тільки  конституційний обов’язок, а і поштовх до економічного і соціального розвитку рідного краю», - зазначила керівник управління інспекції.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.