Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 05:10:47

Про підготовку змін до показників обласного бюджету на 2016 рік

18.01.2016   11:10Агенцiя

З метою приведення обсягів міжбюджетних трансфертів з державного бюджету обласному бюджету у відповідність до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» згідно зі статтею 77 Бюджетного кодексу України зараз готуються зміни до показників обласного бюджету на поточний рік для винесення цього питання на розгляд сесії обласної ради.

Зокрема порівняно з 2015 роком обсяг медичної субвенції з держбюджету збільшено для обласного бюджету на 30,2 мільйона гривень (+6,1%), на придбання медикаментів і виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги – на 833,8 тисячі гривень (+21,8%).

Водночас суму освітньої субвенції зменшено на 14,3 мільйона гривень (-9,4%). Це викликано зменшенням єдиного соціального внеску на заробітну плату з 36,3% до 22,0%. Суму субвенції також зменшено на придбання витратних матеріалів для медичних закладів – на 3,3 тисячі гривень (-0,7%), а також базову дотацію – на 14,3 мільйона гривень (-31%). Відмінено субвенцію з державного бюджету на підготовку робітничих кадрів. У 2016 році заклади профтехосвіти утримуватимуться за рахунок власних доходів місцевих бюджетів (вісім закладів – з обласного бюджету, десять – з бюджетів міст Чернігова, Ніжина та Прилук).

Також, у зв’язку із зменшенням розміру єдиного соціального внеску з 36,3% до 22,0% (майже в 1,7 рази), будуть внесені відповідні зміни до бюджетних призначень головних розпорядників коштів обласного бюджету.

У результаті змін у податковому законодавстві доходи загального фонду обласного бюджету збільшуються на 35,3 мільйона гривень за рахунок:

● збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб внаслідок застосування єдиної ставки оподаткування – 18% (замість 15% та 20%);

● скасування єдиного соціального внеску, що утримується із заробітної плати працівників у розмірі 3,6% (збільшується база оподаткування податком на доходи фізичних осіб);

● збільшення надходжень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування, в результаті збільшення ставок рентної плати.

Разом з тим, з 1 січня 2016 року екологічний податок зараховується до спеціального фонду. Тому доходи загального фонду обласного бюджету зменшуються на 14,7 мільйона гривень. Одночасно на цю суму збільшуються доходи спеціального фонду.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини