Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:19:37

Філію "Менський сир" ПП КФ "Прометей" внесено до реєстру експортерів до ЄС

30.12.2015   07:41

Про це 29 грудня заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

Дозвіл на експорт продукції на ринок Європейського союзу (ЄС) отримали 10 українських виробників молочної продукції. Про це у вівторок 29 грудня заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко у Facebook.

Як зазначається, Європейська комісія опублікувала остаточне рішення про включення наших компаній по виробництву молока і переробці молочних продуктів в офіційний список затверджених експортерів в ЄС..

З 10 січня 2016 року ці підприємства зможуть поставляти продукцію до країн Євросоюзу.

"Отримання європейських сертифікатів якості підтвердило відповідність української молочної продукції міжнародним нормам і стандартам, завдяки чому нам вдалося увійти на ринок ЄС і тим самим розширити експортний потенціал вітчизняного агросектору", - зазначив Павленко.

Крім того, європейські сертифікати дають можливість наростити експорт молочної продукції не лише на європейському, але й на інші ринки, наприклад, Азії і Африки. "Відкриття європейського ринку змушує нас по-новому поглянути на важливість підвищення якості вітчизняної продукції. Молочна галузь має великі перспективи, які можуть стати реальністю завдяки реформуванню виробництва і дотримання виробничих процедур", - додав глава МінАП.

Перелік підприємств, які отримали дозвіл на експорт молочної продукції у ЄС:
- ТОВ "Люстдорф"
- ТОВ "Молочний дім"
- ПАТ "Житомирський маслозавод"
- філія ПАТ "Яготинський маслозавод" "Яготинське для дітей"
- ПрАТ "Лакталіс-Миколаїв"
- ТОВ "Гадячсир"
- Недригайлівський сирцех філії "Роменський молочний комбінат" ПП "Рось"
- філія "Роменський молочний комбінат" ПП "Рось"
- ПАТ "Золотоніський маслоробний комбінат"
- філія "Менський сир" ПП КФ "Прометей".

Опубліковано Олексій Павленко 29 грудня 2015 р.

Нагадаємо, наприкінці вересня Україна відновила експорт молочних продуктів до Китаю.

За даними Держстату, виробництво молока в Україні за 11 місяців 2015 року склало 10 млн 25,8 тис. т, що на 4,3% менше, ніж за аналогічний минулорічний період.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.