Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 14:01:54

Витрати кожного жителя Чернігівщини щомісячно в середньому становили 2560 грн.

14.12.2015   10:22Агенцiя

Витрати населення області в ІI кварталі 2015 року по інформації Головного управління статистики у Чернігівській області.

За підсумками вибіркового обстеження умов життя домогосподарств у II кварталі 2015 р. сукупні витрати середньостатистичної сім’ї області збільшилися на третину, порівняно з відповідним  періодом 2014р., та складали 4915 грн. за  місяць. 

Витрати кожного жителя області щомісячно в середньому становили 2560 грн., а середньостатистичного українця – 2256 грн.
 
Більше половини сукупних витрат (58%) родини Чернігівщини направляли на харчування (рік тому – 55%). В Україні частка таких витрат становила 57%, а найбільшою вона була в Херсонській та Хмельницькій областях – по 63%.

Витрати на купівлю непродовольчих товарів та оплату послуг становили 30% сукупних  видатків (торік – 27%). Найбільше таких витрат здійснили жителі  м.Києва 37%, Харківщини – 36% та Полтавщини – 35%.

Частка витрат чернігівців на оплату житла, комунальних продуктів та послуг (з урахуванням суми пільг та субсидій) складала 7%. У домогосподарствах України вона становила 9%, а в регіонах коливалася від 12% в м.Києві до 6% у Вінницькій та Івано-Франківській областях.

Щомісячно спрямовувалося на купівлю одягу та взуття – 5% сімейного бюджету, на охорону здоров’я – 4%, на  транспорт – 3%, на зв’язок, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла – по  2%, на відпочинок і культуру, освіту – по 1%.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини