Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:23:33

Успішна співпраця "Чернігівводоканалу" зі Світовим банком відкрила можливості для нових проектів

11.12.2015   08:02

Віце-прем’єр-міністр України-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко побував сьогодні з робочою поїздкою в Чернігові.

У ході візиту Віце-прем’єр-міністр ознайомився з роботою КП «Чернігівводоканал», зокрема, з ходом впровадження на підприємстві проекту Світового банку «Розвиток міської інфраструктури».

Названий проект реалізовується в Чернігові з 2009 року. За цей час реконструйовано 144 насосні станції, 3,56 км водопровідних та 1,55 км каналізаційних мереж, придбано 29 одиниць автотранспортної техніки. У результаті реконструкції та заходів енергоефективності на підприємстві на 40 % скоротилося споживання електроенергії, втрати води у мережах знизилися на 5,7 %. Загальна сума позики склала 22 мільйони 830 тисяч доларів США.

Віце-прем’єр-міністр України-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко високо оцінив діяльність «Чернігівводоканалу» з упровадження проекту Світового банку.

«Успішна реалізація цього проекту практично відкрила шлях двом новим, які дадуть змогу залучити в Україну близько 450 мільйонів доларів США на реорганізацію системи водопостачання та ще понад 380 мільйонів на систему теплопостачання», – зазначив Геннадій Зубко.

Завдяки ефективній діяльності «Чернігівводоканалу» значно розширилися можливості впровадження передового європейського досвіду на українських підприємствах за кошти Світового банку.

Координатор сектору сталого розвитку Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Тамара Сулухія розповіла, що проект співпраці з «Чернігівводоканалом» став першим муніципальним проектом Світового банку в Україні. Його результати призвели до поліпшення якості послуг водопостачання та водовідведення у місті, зростання економічної та енергетичної ефективності роботи підприємства.

«Ми раді, що з-поміж інших міст Чернігів братиме участь і в реалізації наступних проектів. Зокрема, Світовий банк передбачає надання 34 мільйонів доларів на модернізацію системи теплопостачання», – повідомила Тамара Сулухія.

Оскільки ця інвестиційна програма буде спрямована на скорочення втрат при розподілі тепла та на підвищення ефективності системи теплопостачання, учасники робочої поїздки оглянули центральний тепловий пункт КЕП «Чернігівська ТЕЦ». Під час перебування в Чернігові Віце-прем’єр-міністра України супроводжували та консультували голова облдержадміністрації Валерій Куліч і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини