Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:23:37

Система державних електронних торгів ProZorro вже працює: до відома постачальників товарів і послуг

05.11.2015   07:55Агенцiя

В Україні триває процес поступової гармонізації системи державних закупівель зі стандартами Європейського Союзу.

Так, найближчим часом державою планується запровадження обов’язковості проведення електронних закупівель: з 1 січня 2016 року – центральними органами влади, з 1 січня 2017 року – всіма іншими замовниками.

Та вже зараз електронні закупівлі товарів поступово запроваджуються в практику діяльності розпорядників бюджетних коштів.

До пілотного проекту щодо електронних закупівель, ініційованого Кабміном, з вересня долучилася і Чернігівщина.

Всі структурні підрозділи облдержадміністрації – головні розпорядники бюджетних коштів – вже зареєстровані на електронних торгових майданчиках. 18 розпорядників коштів, підпорядкованих ОДА, розпочали 26 електронних закупівель товарів. 4 процедури вже успішно завершено. 11 розпорядників бюджетних коштів, розташованих на території області, але не підпорядкованих ОДА, також розпочали 106 електронних процедур, з яких успішно проведено вже 23.
Електронні закупівлі здійснюються через систему електронних торгів ProZorro (www.prozorro.org).

До системи приєднані шість електронних торгівельних майданчиків, через які здійснюються електронні закупівлі:
- www.dz.prom.ua
- www.smarttender.biz
- www.e-tender.biz
- www.dzo.com.ua
- www.public-bid.com.ua
- www.newtend.com/gos-zakupki.

По своїй суті всі майданчики тотожні, різняться тільки зовнішнім виглядом. Інформація замовника про закупівлю, яка розміщена на одному з них, автоматично дублюється на інших. Отже, замовник має право обрати будь-який з електронних торгівельних майданчиків на власний розсуд. Реєструватися на декількох майданчиках чи всіх одразу немає жодної потреби. Для замовників реєстрація в системі електронних торгів ProZorro, а також участь в електронних закупівлях безкоштовна.

До уваги постачальників товарів і послуг! Для вас реєстрація в системі ProZorro також безкоштовна. Щодо участі в електронних закупівлях: якщо вартість предмета закупівлі становить менше 35 тисяч гривень – ваша участь у закупівлях безкоштовна. Якщо ж більше 35 тисяч гривень – за кожну участь треба сплачувати 175 гривень.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини