Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:58:11

Від початку року обсяг транспортування природного газу по Чернігівській області знизився на 18%

24.10.2015   09:06Агенцiя

У січні-вересні 2015 року ПАТ «Чернігівгаз» протранспортувало близько 378 млн куб. м природного газу, що на 82 млн куб. м, або 18% менше ніж за аналогічний період 2014 року. Зменшення транспортування газу призвело до недоотримання компанією 35 млн грн тарифної виручки.

Падіння обсягів транспортування газу в регіоні торкнулося всіх категорій споживачів. Так, у поточному році промислові підприємства використали газу на 14,7 млн куб. м або на 25% менше, аніж за 2014 рік, підприємства теплокомуненергетики – на 12,5 млн куб. м (10,5%), бюджетні організації – на 2,9 млн кубометрів (18,5%), релігійні установи - на 70 тис куб. м (30%), побутові споживачі – на 52 млн куб. м або на 19,5%.

Наслідком такого скорочення стало недоотримання «Чернігівгазом» за 9 місяців 2015 року понад 35 мільйонів гривень доходів, закладених у тариф.

Тарифна виручка є єдиним джерелом доходів компанії, левова частка яких витрачається на фінансування програм з розвитку газових мереж та заходів спрямованих на підвищення безпеки газопостачання. Але на сьогодні грошей ледве вистачає на проведення поточних ремонтних та регламентних робіт, а ще на оплату праці персоналу.

«Окрім тарифу на розподіл газу, що складає 82 коп. з одного протранспортованого кубометра, «Чернігівгаз» більше джерел доходів не має. Звичайно, ми не виступаємо проти ощадливого використання газу, але сьогоднішня ситуація ставить нас в жорсткі рамки економії. Компанія змушена згортати програми з розвитку мереж, надаючи переваги роботам, що принаймні забезпечать стабільне газопостачання в зимовий період», - повідомила голова правління «Чернігівгазу» Алла Ярова.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2015 року НКРЕКП підвищило для ПАТ «Чернігівгаз» тариф на розподіл газу на 10% або на 63,5 грн., який на сьогодні становить 684,60 грн. за тисячу протранспортованих кубометрів енергоносія.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини