Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:09:21

Дорога коштом сільради

02.10.2015   12:27

Мощенська сільська рада Городнянського району за власні кошти поклала 311 м добротного асфальту дороги в селі.

Ще донедавна центральною вулицею села проїхати було важко. Яма на ямі. Тепер дорогу,  зроблену в Мощенці за кошти сільської ради, сміливо можна вважати першою ластівкою майбутніх змін.

Торік на рахунку Мощенської сільської ради назбиралася чималенька сума. Як витратити її найдоцільніше, на благо всієї громади? Одностайним рішенням сесії сільської ради від  22 вересня 2014 року депутати вирішили зробити капітальний ремонт ділянки дороги по вулиці Леніна, яка була в найгіршому стані.  Замовили проектно­кошторисну документацію, отримали дозвіл. Загалом, дорога коштувала 326 тисяч 305 гривень.

Через півроку документи на 320 метрів асфальтової дороги  були готові. Залишалося тільки очікувати  сезону для дорожніх робіт. За роботу взялося Чернігівське шляхобудівельне управління № 14. Його працівники нещодавно добре трудилися в Городні, а тоді перейшли в Мощенку. Спочатку  два  дні готували  дорогу – обробляли її спеціальною сумішшю зі смоли, розрівнювали грейдером. Потім іще два дні покривали асфальтно­бетонною сумішшю.

Останнім часом усе подорожчало. Тонна асфальту стала дорожчою  на 190 гривень. Тож коштів вистачило  на 311 метрів замість 320. Зате залишалася якість.  Працівники Чернігівського автодору дають гарантію Мощенській дорозі на п’ять років. А як нею не їздитимуть лісовози – додайте ще кілька!

Залатати ямки на дорозі перед новим асфальтом допоміг інвестор. СТОВ «Мощенський» виділило на ці потреби 10 000 гривень.

Анастасія Немирова, ДЕСНЯНСЬКА ПРАВДА

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.