Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 15:33:41

Платникам м. Чернігова відшкодовано понад 115 мільйонів гривень ПДВ

23.09.2015   13:18Агенцiя

Платниками ДПІ у м. Чернігові за січень - серпень поточного року спрямовано до Державного бюджету 230,9 млн. гривень податку на додану вартість, що на 50,4 млн. гривень більше аналогічного періоду минулого року.

У той - же час, з початку року платникам ПДВ м. Чернігова відшкодовано з Державного бюджету 115,3 млн. гривень ПДВ, з яких 59 підприємств отримали право на автоматичне бюджетне відшкодування у сумі 85,1 млн. гривень. Про це повідомила начальник відділу контролю за декларуванням ПДВ ДПІ у м. Чернігові Вікторія Соломко.

Станом на перше вересня 2015 р. загальна кількість платників податку на додану вартість, які перебувають на обліку в ДПІ у м. Чернігові становила 1971 осіб, з яких 1742 - юридичні особи  та  229  - фізичні особи.

Слід зазначити, що у поточному році платникам податку відшкодовано ПДВ на 47,6 млн. гривень більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.
 За результатами проведених перевірок у січні-серпні 2015 року упереджено 23,1 млн. гривень заявленого платниками до відшкодування ПДВ.

Нагадуємо платникам ПДВ, що Законом України від 24 жовтня 2013 року №657-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення деяких положень» з 1 січня 2014 року було відмінено свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ та забезпечено право платників ПДВ отримувати витяги із Реєстру в контролюючих органах (зміни до п. 183.9 ст.183 розділу V Податкового кодексу України). Витяг діє до внесення змін до Реєстру.

Порядок отримання платником ПДВ витягу з Реєстру визначений п.7.6 р.VII Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.11.2014р. №1130.

«Слід зауважити, що отримання всіма платниками ПДВ витягу із Реєстру не є обов’язковим. Дані із Реєстру щоденно оприлюднюються на офіційному веб-порталі ДФС України (www.sfs.gov.ua). За запитом в електронній формі платнику ПДВ можуть бути надані довідки із Реєстру про реєстрацію його контрагентів як платників ПДВ. Окрім того, платник ПДВ може отримати витяг із Реєстру в електронному вигляді», - зазначила Вікторія Соломко.
У разі виникнення запитань щодо адміністрування ПДВ та роботи системи електронного адміністрування ПДВ можна зателефонувати на спеціальні телефонні лінії, які працюють в ДПІ у м. Чернігові:  652-872, 652-888.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини