Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:35:18

Про новації в податковому законодавстві розповіли податківці Чернігова

19.09.2015   11:03Агенцiя

Теми, що обговорювалися, стосувалися практичного застосування положень податкового законодавства, новацій та актуальних питаннь з обчислення ЄСВ

З метою підвищення рівня добровільної сплати податків і зборів до бюджету, забезпечення платників своєчасною та кваліфікованою допомогою щодо дотримання ними норм діючого податкового законодавства, правильності подання податкової звітності та повноті сплати податків до бюджетів всіх рівнів   спеціалістами ДПІ у м. Чернігові проведено загальний семінар на тему: «Практичне застосування  положень податкового  законодавства. Новації, запроваджені змінами до Податкового кодексу України. Актуальні питання з обчислення ЄСВ».

На початку семінару до присутніх звернулася завідувач сектору комунікацій Алла Булава, яка  зазначила, що з 1 вересня 2015 року  набрали чинності зміни до Податкового кодексу, внесені Законом України від 17.07.2015 року № 655 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків». 
   
Зазначеними змінами підвищено вартісну межу для віднесення матеріальних активів до основних засобів, визначено обов’язкові вимоги до змісту наказу про проведення перевірки, змінено порядок надання податкових консультацій, умови проведення документальних виїзних перевірок, нарахування пені та особливості застосування штрафних санкцій.

Виступаюча  повідомила учасників семінару, що з 1 вересня 2015 року  набрав чинності «Порядок заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» затверджений  наказом Міністерства фінансів України від 24.07.2015р. №666.

«У разі заповнення поля «Призначення платежу» з порушенням вимог Порядку, документ на переказ приймається до виконання. При цьому вважається, що платник податків сплачує грошове зобов’язання (код виду сплати 101»,- зазначила податківець. Вона  також звернула увагу присутніх на те, що з 15 вересня поточного року вступили в дію нові рахунки для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового соціального страхування у ГУ ДКСУ у Чернігівській області.
Неабияку зацікавленість у представників бізнесу викликало обговорення питання  щодо системи електронного адміністрування ПДВ. Про  особливості  заповнення декларації з ПДВ та додатків до неї, механізму складання розрахунків коригування до податкових накладних, порядку та термінів їх реєстрації в Єдиному реєстрі розповіла начальник відділу  контролю за декларуванням ПДВ Вікторія Соломко.

На семінарі також були розглянуті актуальні питання оподаткування ПДФО, військовим збором,  податком на прибуток, нюанси формування та порядок подання  страхувальниками звіту з ЄСВ, подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку тощо.

Про забезпечення платників податків безкоштовними ключами електронного цифрового підпису  поінформував начальник відділу реєстрації користувачів Олександр Кулик. Він запропонував суб’єктам господарювання міста особисто оцінити  переваги сучасних технологій електронного обслуговування,  завітавши до відділу реєстрації користувачів, швидко та безкоштовно отримати електронний цифровий підпис і звітувати  в електронному вигляді.

Наприкінці семінару податківці надали вичерпні та змістовні відповіді на всі питання платників.

Сектор комунікацій
ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини