Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:27:13

Вклад малого і середнього бізнесу в економіку області

05.09.2015   09:52Агенцiя

Аналіз результату роботи Головного управління ДФС у Чернігівській області показує, що фактичні надходження до загального фонду державного бюджету за серпень місяць поточного року склали 263 млн. грн., що перевищує минулорічне досягнення на 152 млн. грн., місцеві бюджети поповнились на 200 млн. грн., що більше минулорічного періоду на 39 млн. грн.

Єдиного соціального внеску надійшло 276 млн. грн., приріст до відповідного періоду 2014р. становить 27 млн. грн..

З початку року загальний фонд держбюджету поповнився на 1254 млн. грн., Єдиний соціальний внесок – на 2192 млн. грн., місцеві бюджети - на 1275 млн. грн. Минулорічний рівень надходжень перевищено на 134 млн. грн. по ПДВ, на 51 млн. грн.- по податку на прибуток. Частка податку на доходи фізичних осіб, що зараховується до держбюджету перевищила 261 млн. грн. Серед податків, що зараховуються до місцевого бюджету найбільший приріст забезпечено по: податку на майно – 82 млн. грн., єдиному податку – 45 млн. грн., податку на прибуток – 23 млн. грн. Біля 87 млн. грн. надійшло акцизного податку від реалізації підакцизних товарів.

Доля самостійно сплачених грошових зобов’язань задекларованих платниками податків складає 95,5 %.

В минулому році в області функціонувало 5,3 тисяч малих підприємств, з яких 47 відсотків зосереджено в м.Чернігові.

Сьогодні малі підприємства забезпечують п’яту частину обсягів реалізації продукції і охоплюють більшість галузей народного господарства. При цьому питома вага збору від суб’єктів господарювання, що належать до малого бізнесу становить до:
зведеного бюджету - 20,3 відсотки;
державного бюджету - 16 відсотків;
місцевого бюджету - 24,3 відсотки.

Серед найбільших платників малого бізнесу до зведеного бюджету: ТОВ ,,Аметист”, ТОВ ,,ДЖБІЕC”, ЦЕНТР ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО РОЗВИТКУ, ТОВ ,,Маяк”.

До середнього бізнесу відносяться за своїми господарськими показниками 363 суб’єкти господарювання. Доля надходжень від суб’єктів, що належать до середнього підприємництва складає до :
зведеного бюджету - 27 відсотків;
державного бюджету - 31 відсоток;
місцевого бюджету - 24 відсотки.

Серед найбільших платників середнього бізнесу до зведеного бюджету: ДП ,,Добрянське лісове господарство”, Комунальне підприємство ,,Чернігівводоканал”, ТОВ Фірма ,,ЛАКС”, ПАТ ,,Облтеплокомуненерго”.

Пріоритетом у відносинах з платниками податків фіскальна служба вбачає ідеологію взаємної довіри і партнерства. Про це свідчить щорічне проведення ДФС конкурсу сумлінних платників податків, а також всебічна підтримка та постійне покращення умов обслуговування платників.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.