Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:12:18

На Чернігівщині досягнута позитивна динаміка надходжень до бюджетів

30.07.2015   15:51Агенцiя

Під час засідання колегії Головного управління ДФС у Чернігівській області проаналізовані результати першого півріччя щодо забезпечення надходжень до державного та місцевого бюджетів та напрацьовані відповідні заходи для успішної роботи на найближчу перспективу.

Як зазначила начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Людмила Слаутіна, хоча перше півріччя було досить складним і напруженим, але переважна більшість податкових інспекцій області забезпечили позитивну динаміку надходжень.

До загального фонду державного бюджету зібрано майже 831 мільйон гривень. Забезпечений приріст надходжень порівняно з відповідним періодом минулого року з переважної більшості податків та зборів. Приміром, податку на прибуток надійшло на 65 мільйонів гривень або в 1,7 рази більше, ПДВ – на 90 мільйонів гривень або на 45 %, збору за спецвикористання водних ресурсів – на 230 тисяч гривень або на 7 %, частини прибутку державних підприємств – надходження збільшилися в 5 разів.

Рівень добровільної сплати податків становить 95 %. Тож 5 % платежів надійшли від відпрацювання платників, які не є сумлінними та потребують посиленої уваги. Так, деякі платники ПДВ у кілька разів збільшили обсяги реалізації на внутрішньому ринку, а нарахування податку зменшили майже у 20 разів. При обсягах реалізації у кілька десятків мільйонів до бюджету вони сплатили символічну суму. А 52 платники з 10-мільйонними доходами звітували про відсутність прибутку або збитки.

До місцевих бюджетів за півріччя надійшло 897 мільйонів гривень. Питома вага податку на доходи фізичних осіб становить 56 %. Приріст надходжень порівняно з минулорічними також забезпечили всі податкові інспекції з таких бюджетоформуючих платежів місцевого бюджету, як плата за землю та єдиний податок. Щодо транспортного податку, який цього року є нововведенням, має бути посилена роз’яснювальна робота з платниками, щоб необхідні суми вони сплатили у визначені строки.

Є проблеми й зі сплатою акцизного податку від реалізації підакцизних товарів, як в обласному центрі, так і в усіх районах області. Наприклад, у Чернігові при вартості ліцензії на реалізацію алкогольних виробів 8 тисяч, а цигарок – 2 тисячі гривень, до бюджету деякими платниками сплачено за півріччя лише 200 - 300 гривень 5% акцизного податку з реалізації підакцизної продукції. Тож який сенс займатися бізнесом, який не окупає навіть вартість ліцензії? Зрозуміло, що продавець приховує фактичні обсяги реалізації.

Керівники податкових інспекцій доповідали - завдяки яким заходам та у які терміни будуть виправлені допущені недоліки.

Під час засідання колегії також йшлося про надходження до бюджету ПДВ в умовах його електронного адміністрування, правове супроводження перевірок, запобігання та протидію корупції тощо. З усіх порушених питань прийняті відповідні рішення, заплановані заходи та визначені терміни їх виконання.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини