Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:51:15

Учасники АТО не платитимуть військовий збір

24.07.2015   18:45Агенцiя

«За перше півріччя 2015 року на підтримку української армії від платників м. Чернігова надійшло 27,7 млн.грн. військового збору, зокрема в червні - 5,6 млн. гривень»,

- проінформував начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Олег Шуба.

Він також нагадав, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року та буде діяти до закінчення реформування Збройних сил України. Ставка збору - єдина та  складає 1,5% від об'єкта оподаткування. Платниками збору є фізичні особи-резиденти та нерезиденти, які отримують доходи з джерелом їх походження в Україні. Відповідальними за утримання та перерахування до бюджету збору є роботодавці, що виплачують доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків та податкові агенти –щодо оподатковуваних інших доходів із джерел їх походження в Україні. Порядок нарахування, утримання та сплати (перерахування) збору до бюджету здійснюється в порядку, встановленому ст.168 Податкового кодексу України.

09 липня 2015 року набрав чинності Закон України від 18.06.2015р. №548-VIII «Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції».

Згаданим Законом тимчасово, на період проведення антитерористичної операції, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Державної прикордонної служби України, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців, працівників Міністерства внутрішніх справ України, Управління державної охорони України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та інших осіб на період їх безпосередньої участі в антитерористичній операції (п.п.1.7 п.16¹ підр.10 р.XX Кодексу). Порядок підтвердження статусу зазначених осіб з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором буде здійснюватися у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Слід відмітити, що Закон набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування («Голос України» від 08.07.2015 №120), та вводиться в дію через два місяці після набрання ним чинності.
ДПІ у м. Чернігові повідомляє, що з текстом Закону №548-VIII можна ознайомитись на офіційному веб-порталі Верховної Ради України за посиланням: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/548-19.

Сектор комунікацій ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини