Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:29:51

Чим ближче спілкування - тим вища ефективність

22.07.2015   18:17

Щоб більше дізнатися, як у районах співпрацюють із платниками податків, начальник Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області Людмила Слаутіна та президія Громадської ради започаткували зустрічі у податкових інспекціях.

Цього разу вони спілкувалися з представниками бізнесу і громадськістю  Прилук.

Більше трьох років у Прилуцькій ОДПІ функціонує Центр обслуговування платників. Саме звідси й почалося ознайомлення - який рівень сервісу надається.
У першій залі -  віконця для прийому вхідної кореспонденції, видачі довідок та дозвільних документів, а також для приймання звітності. Тут ми познайомилися з Ольгою Давиденко.

- Оформляю субсидію - потрібна довідка про доходи, - розповідає вона. - Консультант-модератор направив мене до фахівця. Задоволена, що все швидко вирішила.
У сусідній залі, там, де надається консультаційна допомога, зустріли Дар’ю Цибенко. Головним бухгалтером вона працює лише два роки.
- Нерідко звертаюся за допомогою. І сьогодні отримала потрібну консультацію. Дуже приємно працювати з людьми, які тебе розуміють, уважні до твоїх проблем.
Тут також є сектор очікування, де можна ознайомитися з корисною інформацією, скористатися робочим місцем для відвідувачів, яке оснащене комп’ютером.
    - У мене в офісі підключений Інтернет, але він не завжди доступний. Тому, як правило, звітність електронкою я відправляю звідси, - зазначив підприємець Сергій Бутко. -  Добре, що є такий центр.

Свої враження, скарги, пропозиції чи побажання відвідувачі можуть залишити у спеціальній скриньці. Це допомагає не тільки вирішити, але й упередити проблемні ситуації.

Центр обслуговування платників залишив приємне враження. А потім відбулося спілкування  з численною аудиторією представників бізнесу і громадськості.

- Хочу, щоб ви щиро і відверто розказали про проблеми, які у вас є, -  звернулася до присутніх начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Людмила Слаутіна. - Те, що залежить від мене в  організації роботи, щоб сервіс надавався швидко та якісно – обіцяю зробити. Якщо виникли якісь зауваження до Прилуцької податкової – кажіть, будемо вирішувати. Для цього сюди і приїхали.

До речі, тиждень тому відбулася зустріч з громадськістю у Городні. І побажання, які  були висловлені під час спілкування, вже враховані в організації роботи Головного управління ДФС в області.

- На апаратній нараді ми відпрацювали механізм видачі ліцензій на алкоголь, пиво, тютюн, щоб не було затримки, черг, - повідомила Людмила Слаутіна. - Хоча законодавством передбачений термін видачі ліцензії до 10 днів, ми будемо видавати протягом одного. Приміром, якщо до 10-ої години в канцелярію подали пакет документів, після 16-ої ми вже зможемо видати готову ліцензію. І будемо видавати їх не двічі, а як мінімум – 4 рази на тиждень.

Голова Громадської ради Сергій Калашник розповів, чим може бути корисним платникам податків дорадчий орган.

- Куди ви не зможете достукатися - в ті двері достукаємося ми, - запевнив він. - Тож звертайтеся.  Наші координати розміщені на суб-сайті Головного управління ДФС в області. Громадська рада дуже зацікавлена у вирішенні проблем бізнесу. Адже близько 90 відсотків її членів займаються бізнесом. Звичайно, вони зацікавлені у своїй стабільності і збереженні  робочих місць для працівників.

 У складі Громадської ради - троє представників з Прилуччини. Один із них - Сергій Добренький - очолив комітет культури оподаткування, запобігання та протидії корупції. Він інформував про роботу комітету та його плани. А також пообіцяв підтримувати тісний зв’язок з громадськістю.
Під час спілкування присутні в залі ставили запитання з нюансів податкового законодавства, вносили пропозиції щодо його удосконалення, а  також заповнили анкети. І хоча вони анонімні, але всі порушені питання чи проблеми будуть проаналізовані, вирішені і враховані в подальшій роботі.
                                       
Відділ комунікацій  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини