Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:39:25

Встановлення лічильників від фонду "Поліський оберіг" розпочалося!

30.06.2015   11:58Агенцiя

На минулому тижні розпочався монтаж перших семи лічильників тепла в багатоквартирних будинках Чернігова за програмою енергозбереження в будівлях від БФ "Поліський оберіг" народного депутата України Владислава Атрошенка. Детальніше про хід виконання цієї важливої для чернігівців програми нам розповів директор фонду Роман Старіков.

– Пане Романе, наскільки активно чернігівці відгукнулись на ініціативу «Поліського оберегу» і як іде виконання програми енергозбереження в будівлях?
– На сьогоднішній день до Благодійного фонду надійшло вже понад 170 звернень мешканців багатоквартирних будинків Чернігова щодо сприяння у встановленні лічильників теплової енергії. Робота ведеться з кожним будинком індивідуально. Процес встановлення лічильників уже розпочато. На черзі перші 7 будинків, мешканці яких показали злагоджену роботу по реалізації програми «Енергозбереження» спільно з Благодійним фондом «Поліський оберіг» Владислава Атрошенка. Щодо інших будинків, то робота триває: наприклад, на понад 20 будинків вже отримують технічні умови; мешканці більш ніж 60 будинків проводять уточнюючі консультації. Терміни виконання програми залежать від активності самих громадян – мешканців багатоквартирних будинків.

– Яка процедура встановлення лічильників?
– Спочатку мешканці будинків на загальних зборах приймають рішення щодо встановлення лічильника. Після цього необхідно звернутися до Благодійного фонду з відповідною письмовою заявою підписаною мешканцями будинку. Потім фірма-партнер проводить огляд будинку і готує технічні умови із зазначенням діаметра труби лічильника, який підлягає встановленню у кожному конкретному будинку. Фінансування зазначених робіт здійснюється Фондом в рамках програми «Енергозбереження» спільно з мешканцями будинків.

– Від чого залежить вартість робіт і хто проводить встановлення лічильників?
– Вартість лічильника з встановленням залежить від діаметра труби, на яку він встановлюється. Якщо труба діаметром 50 мм, мешканцям потрібно зібрати 17 300 грн., якщо 65 мм – 18 500 грн. В окремих випадках діаметр труби може бути більшим, або, навпаки, меншим, тоді вартість обліковується індивідуально. До названих сум не входить вартість робіт з обладнання приміщення, встановлення дверей, замків тощо. Встановлення лічильника «під ключ» проводить Чернігівська фірма-партнер програми «Енергозбереження» ТОВ «ПівнічБудПостач». Фірма має ліцензію на даний вид робіт і співпрацює як з Чернігівською ТЕЦ, так і з «Облтеплокомуненерго». Важливим аспектом програми є те, що ми встановлюємо лічильники європейського виробництва, закуплені у офіційного дилера в Україні. Тому гарантійні зобов’язання несе офіційний представник європейської компанії в Україні. Лічильник сертифікований в Україні і його використання погоджується з теплопостачальниками Чернігова. Лічильник має проходити держповірку раз на чотири роки. Оскільки власниками лічильника є мешканці будинку, вони і будуть надалі сплачувати за його повірку – це передбачено діючим законодавством.

– Кому належатиме лічильник після встановлення?
– Після встановлення лічильника він передається мешканцям будинку за актом приймання-передачі. Таким чином, лічильник і все допоміжне обладнання стає спільною власністю мешканців будинку.

Більш детальну інформацію щодо реалізації програми енергозбереження в будівлях можна отримати у приймальні БФ «Поліський оберіг»: м. Чернігів, вул. Магістратська, 4, тел.: 930-911.

PR
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.