Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:39:40

У 2014 році в будівництво житла та об'єктів соціальної сфери міста Чернігова залучено понад 50 млн. грн. інвестицій

25.06.2015   09:24

Головною метою діяльності комунального підприємства „Чернігівбудінвест" Чернігівської міської ради в 2014 році було залучення позабюджетних та інвестиційних коштів як вітчизняних так і закордонних інвесторів в будівництво житлових будинків, об'єктів соціально-побутового призначення та комунальної сфери.

Про це інформував сьогодні на розширеній міській нараді директор КП "Чернігівбудінвест" Віталій Собиченко. За його словами, досягнуто збільшення надходжень до бюджету міста в результаті будівельної діяльності.

Від здійснення господарської діяльності в 2014 році  підприємством отримано доходів на суму 1975,0 тис. грн., при цьому нараховано і сплачено податків на суму 1048,9 тис. грн., що становить 53,1 % від отриманого доходу. До місцевого бюджету нараховано і сплачено податку на землю та орендної плати за користування земельними ділянками в сумі 327,0 тис. грн., що на 7,3 тис. грн. більше, ніж в 2013 році.

В будівництво житла та об'єктів соціальної сфери міста Чернігова за участі підприємства в 2014 році залучено інвестицій більше 50 млн. грн., введено житлових будинків та об'єктів соціально - побутового призначення, загальною площею 14156,5 м. кв., в т.ч.:
- житловий будинок за адресою: вул. Толстого 125-а (перша черга)- 2972,6 кв. м,
- житловий будинок за адресою: вул. Толстого 125-а (друга черга)- 5720,2 кв. м,
- житловий будинок за адресою: вул. Єськова ( 5 секція) - 4325 кв.м.

В 2014 році за участі підприємства як замовника будівництва проводились роботи на 12 будівельних майданчиках. Продовжувалися будівельно-монтажні роботи на 17-поверховому житловому будинку з об'єктами соціально-побутового призначення по вул. Войкова, 27. В поточному році об'єкт має бути введений в експлуатацію.

В червні місяці 2014 року розпочате будівництво АГНКС з мийкою та станцією технічного обслуговування по проспекту Миру (шлях на Гомель). Введення об'єкту заплановане на IV квартал 2015 року.

В роботі знаходяться два будівельних майданчика по вул. Любецькій, 98 - це станція технічного обслуговування та офісні приміщення.

В плановому порядку ведеться будівництво трьох житлових будинків в районі вулиці Курсанта Єськова. Малоповерхова забудова та п'ять 5-ти поверхових будинків введені в експлуатацію, будинки № 6, № 7 і № 8 знаходяться в різних стадіях будівельно-монтажних робіт. 17 червня поточного року завершене будівництво спортивно-оздоровчого комплексу по вул. К.Єськова та отримано декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

 За сприяння міського голови в 2014 році було залучено інвестора з м. Києва ТОВ „С ЕНД С", генеральний директор - Хакбаз Нежад Соруш по демонтажу двох зруйнованих під'їздів житлового будинку по вул. 50 років ВЛКСМ, 36 в результаті вибуху побутового газу. Демонтаж зруйнованих під'їздів розпочали в IV кварталі 2014 року генеральною підрядною організацією ТОВ „Сіті Бост" м. Київ. Такі роботи у м. Чернігові проводились вперше, жодних проблем по демонтажу не виникло, а в квітні місяці поточного року демонтаж під'їздів був успішно завершений. На місці демонтованих під'їздів сьогодні тривають будівельно-монтажні роботи по будівництву нових житлових будинків.

У січніминулого року виконавчим комітетом Чернігівської міської ради затверджений Детальний план забудови території третього мікрорайону житлового району Масани, який пройшов процедуру громадського обговорення з 18 вересня по 11 жовтня 2013 року. Проект отримав погодження та позитивні висновки Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради, Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації, Управління державної служби з надзвичайних ситуацій, Головного Управління державної санітарно-епідеміологічної служби, Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА.

В травні місяці 2014 року розпочали освоєння проекту забудови третього мікрорайону Масани - це 10 поверховий житловий будинок (будівельна адреса № 8/1). На сьогоднішній день будівельно-монтажні роботи завершені, йдуть опоряджувальні роботи і підготовка до здачі першого житлового будинку третього мікрорайону "Масани".

 В жовтні отримали декларацію на початок будівельних робіт житлового будинку № 8/2 (будівельна адреса). Будівельно-монтажні роботи завершуються.

В грудні отримали декларацію на житловий будинок  № 8/3.  Будівельно-монтажні роботи ведуться вже на другому поверсі. Проблемним питанням залишається залучення інвесторів для реалізації проекту комплексної забудови 3-го мікрорайону житлового району Масани.

Розподіл та закріплення земельної ділянки за кожним житловим будинком, дитячими садками та іншими об'єктами мікрорайону значно прискорив би пошук інвестора, вважає керівник підприємства. Для цього підприємством надані відповідні звернення до Чернігівської міської ради щодо надання дозволу на розподіл земельної ділянки 3-го мікрорайону житлового району Масани. Для більш ефективної роботи по залученню інвесторів та отримання повної інформації по роботі підприємства завершується оновлення інформації на офіційному сайті КП „Чернігівбудінвест" Чернігівської міської ради.

Серед роботи на перспективу керівник підприємства назвав будівництво житлових будинків по вул. Князя Чорного, 4-а. Всі дозвільні документи та експертний висновок вже отримані. Сьогодні ведуться археологічні розкопки і дослідження, а після отримання містобудівних умов і обмежень в тісній співпраці з Національним архітектурно-історичним заповідником „Чернігів Стародавній" буде продовжена розробка проектно-кошторисної документації.

Закінчуються проектно-пошукові роботи по забудові земельної ділянки по вул. Київській, 7.

По вул. Любецька, 2-а (будівництво на цьому об'єкті було призупинено в 2008 році), знайдено нового інвестора, котрий закінчує переговори щодо фінансового відшкодування попередньому інвестору та продовженню будівництва житлового будинку. Договори на подальше співробітництво новому інвестору надані, на сьогоднішній день триває їх узгодження.

По об'єкту вул. Щорса, 23 - 25 інвестор збанкрутував, майно було виставлено на торги, майнове право на недобудований об'єкт придбав новий інвестор - ПрАТ „Антал-Експерт", котрий офіційно звернувся до КП „Чернігівбудінвест" Чернігівської міської ради щодо подальшого будівництва. На сьогодні ведуться перемови щодо відшкодування заборгованості за попереднього інвестора перед нашим підприємством.

Перспективна ділянка для будівництва багатоповерхового житлового будинку по вул. Любецька, 26, на жаль, як зауважив В. Собіченко, стала проблемною. Підприємство неодноразово зверталось до міської ради щодо надання дозволу на зміну цільового призначення та організацію конкурсу на кращого забудовника, як це вимагалось на депутатських комісіях, але більш двох років питання не вирішується.

Під реконструкцію підземного переходу на перехресті проспекту Миру та проспекту Перемоги (район готелю „Україна") була отримана земельна ділянка, розроблено проектно-кошторисну документацію. Інвестор витратив більш 600 тисяч гривень, але до сьогоднішнього дня не розпочав роботи, пояснюючи це нестабільною ситуацією в Україні. Продовжуються роботи по розробці проекту землевідведення земельної ділянки по вул. Маяковського - Попудренка під будівництво багатоповерхових житлових будинків.

Отримано дозвіл та розпочаті роботи по розробці проекту землевідведення на земельну ділянку по проспекту Перемоги, 131, для будівництва багатоповерхового житлового будинку.

Завершені роботи по розробці Проекту Детального плану забудови території спортивно-оздоровчого комплексу в кварталі вулиці Кільцевої та проспекту Миру. У травні минулого року ПДП затверджено виконавчим комітетом Чернігівської міської ради, пройдена процедура обговорень і погоджень. Отримані містобудівні умови і обмеження, розроблена проектно-кошторисна документація, яка на сьогоднішній день проходить експертизу.

За весь період діяльності комунальним підприємством „Чернігівбудінвест" Чернігівської міської ради в розбудову житла та об'єктів соціально-побутового призначення м. Чернігова залучено інвестиційних та позабюджетних коштів в цінах 2015 року близько 1,4 млрд. грн., - підсумував доповідач.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини