Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:00:04

До Дня працівників легкої промисловості

13.06.2015   18:20Агенцiя

У другу неділю червня відзначають професійне свято працівники легкої промисловості. Серед основних виробників галузі – відомі в області та за її межами такі підприємства, як ПрАТ «КСК «Чексіл», «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ПАТ «Еліта», ТОВ «Новофіл», «Сівертекс», «Остратекс», ДП «ТК-Стиль 2013», УВП УТОГ.

На підприємствах галузі зайнято 4 тис.осіб, або кожний десятий працівник промисловості області.

Підприємства текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–квітні 2015р. реалізували продукції на 206 млн.грн. Частка Чернігівщини в загальному обсязі реалізації легкої промисловості України складає 5%.

З початку року підприємствами галузі вироблено 51 тис.шт. постільної білизни, 195 тис. пар взуття, пошито 23 тис. комплектів і костюмів виробничих та професійних чоловічих, 10 тис. жіночих пальт та плащів, 142 тис. жіночих жакетів та блейзерів, 3 тис. суконь, 5 тис. спідниць. В області також виробляються тканини, вовняна пряжа, одяг із нетканих матеріалів, лимарно-сідельні вироби та упряж для тварин.

За січень–березень 2015 р. Чернігівська область експортувала товарів легкої промисловості на 12 млн.дол. США, що становило 8% від загального експорту товарів області. Найбільшим попитом ці товари користувалися на ринках Румунії, Білорусі, Польщі, Італії, Нідерландів та Росії.

Із-за кордону в область завезено товарів легкої промисловості майже на 13 млн.дол. США (14% загальнообласного імпорту товарів), з них – 29% – це давальницька сировина.

За І квартал 2015 р. підприємства легкої промисловості за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 7 млн.грн. капітальних інвестицій. Станом на 1 квітня 2015р. на підприємствах галузі зосереджено 405 тис.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). Інвестиції надійшли з Італії, Румунії, Кіпру, Російської Федерації.

Майже 11% підприємств легкої промисловості у 2014р. займалися інноваційною діяльністю. Упродовж року впроваджено у виробництво 5 інноваційних видів продукції. Обсяг реалізації інноваційної продукції становив понад 4 млн.грн.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.