Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:22:26

Рада регіонального розвитку продовжує діалог з чернігівськими підприємцями

11.06.2015   21:46Агенцiя

Рада регіонального розвитку Чернігівщини стає своєрідним майданчиком для обговорення та вирішення проблем, які хвилюють підприємців Чернігова. Вже вдруге за цей місяць підприємці зустрілись з Сергієм Березенко.

Голова Ради регіонального розвитку продовжує залучати до діалогу з чернігівськими підприємцями найвищі посадові особи області та країни. Цього разу зустріч за темою «Створення сприятливих умов для ведення бізнесу» відвідав Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус.

Говорили про наболіле. Сьогодні наших підприємців дуже турбує питання обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО), або по простому  - касових апаратів з 1 липня 2015 року. За їхніми словами, це може стати непосильною ношею для багатьох представників малого та середнього бізнесу. Розуміння підприємцям вдалося знайти у Раді регіонального розвитку.

«Дуже важливо, що ми збираємося та обговорюємо важливі питання, шукаємо шляхи їх вирішення. Головне – ми налагодили діалог, знайшли механізм комунікації.  Тому всі ваші пропозиції  щодо врегулювання проблемних питань обов’язково будуть розглянуті, - наголосив Сергій Березенко. Він також запевнив присутніх, що законодавці очікують такі пропозиції та охоче розглянуть усі рекомендації підприємців. -   Я маю запевнення від депутатського корпусу, що вони готові реагувати та змінювати ті закони, які є недосконалими. Такий підхід є відповіддю на ініціативу підприємців України, в тому числі і вашу», - підкреслив очільник Ради регіонального розвитку.

Крім того, підприємці занепокоєні високими кредитними ставками. Сьогодні показник банківських кредитів та інших позик в області складає всього 7,2%, тобто кошти на розвиток власної справи отримують одиниці. Причини: подорожчання валюти та зростання кредитної ставки. Ще одна проблема – пошук нових ринків збуту продукції. Купівельна спроможність українців суттєво знизилась, тому, на думку підприємців необхідно активніше просувати наших виробників, перш за все, на європейські ринки. А для цього потрібна державна підтримка. Міністр економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавичус запевнив учасників дискусії, що влада працює над тим, аби зменшити навантаження на підприємців у непростій економічній ситуації, яка склалася та висловив сподівання, що подібний формат діалогу пришвидшить та спростить процес налагодження й реформування економічних процесів в Україні.

Сана Бойко

PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини