Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:10:48

Компанія "Вимал" шукає фінансування під будівництво нового картофелеперерабативающего заводу в Чернігівській області

06.06.2015   10:51Агенцiя

Один з найбільших виробників картопляного крохмалю в Україні компанія «Вимал» (Чернігівська обл.) Шукає інвестора для будівництва ще одного заводу з виробництва крохмалю.

«Розроблено фінансовий проект, він був зроблений за міжнародними стандартами, з періодом окупності в чотири роки з метою залучення кредитних ресурсів. Ми багато зверталися, починаючи від китайських банків, європейських структур, але під 14-15% брати кредит у валюті - це фактично просто його поховати », - сказав агентству« Інтерфакс-Україна »менеджер зовнішньоекономічних відносин компанії Сергій Лазар.

За його словами, потужності заводу становитимуть близько 13 тис. Тонн продукції на рік, пише.

Директор компанії Сергій Самоненка повідомив агентству, що «Вимал» майже три роки оформляв землю під новий завод, близько чотирьох років отримувала доступ до необхідних потужностей на електроенергію.

С.Самоненко також зазначив, що в 2014 році компанія поставляла крохмаль в ЄС в рамках наданих квот.

«У 2014 році Україна обрала 7,3% за квотою по крахмалу, і, напевно, ці всі відсотки були ми. Далі питання - що з цією квотою робити? Вона розрахована на виробників кукурудзяного крохмалю, тому що картопляний крохмаль везти туди - це як самовари в Тулу. Західна Європа - це світовий центр виробництва крохмалю », - сказав він.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини