Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:09:57

Міський голова занепокоєний можливістю зупинки ТЕЦ

04.06.2015   16:20Агенцiя

Чернігівський міський голова Олександр Соколов висловив занепокоєння можливістю зупинки місцевої ТЕЦ

Чернігівська ТЕЦ

Чернігівська ТЕЦ

Про це він сказав під час засідання чергової сесії міської ради.

За його інформацією, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України не підписало вугільний баланс і розглядає питання щодо зупинки роботи ряду українських ТЕЦ влітку для накопичення вугілля на потреби опалювального періоду.

По завершенню сесії міський голова підписав відповідні листи з проханням не допустити зупинки Чернігівської ТЕЦ до прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, голови РНБО Олександра Турчинова і Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина.

Зокрема, у листах підкреслюється, що зупинка роботи підприємства призведе до припинення надходження коштів на рахунки, що не дозволить виконати ремонтні і підготовчі роботи до опалювального сезону у повному обсязі, провести закупівлю вугілля. Крім того, ряд промислових підприємств, в основі технологій виробництва яких лежить теплова енергія у вигляді пари, будуть змушені призупинити виробничий процес. Без роботи залишаться майже дві тисячі працівників обласного центру.

"Термінове вирішення питання забезпечення стабільної роботи регіональних теплоелектроцентралей дозволить запобігти важким економічним та соціальним наслідкам, як у нашому регіоні, так і в країні в цілому", - наголошується у листі.

Залишки вугілля на складах КЕП "Чернігівська ТЕЦ" ТОВ фірма "ТехНова" станом на 1 червня становлять близько 36 тис. тонн, обсягів якого в опалювальний період вистачить менше, ніж на один місяць роботи.

Ірина Синельник

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.