Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:04:36

Економія по-варвинські, або як викручуються місцеві громади в умовах економічної скрути

09.04.2015   08:35

Селище Варва цьогоріч має лише шість мільйонів гривень бюджету, проти минулорічних дванадцяти. Але і на таку скромну суму у селищного голови багато планів: від благоустрою вулиць до ремонту водомереж, повідомляє Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

У Варві облаштували перший літній майданчик для урочистих церемоній в області. Молодятам після розпису дістаються гарні фото і приємні спогади, а коштувало все це лише п’ятдесят одну тисячу гривень.

Облаштували майданчик буквально за місяць у минулому році і вже двадцять пар з Варви і Срібного стали подружжям біля цієї арки.

За останні чотири роки Варва закупила для свого комунального господарства бульдозер, екскаватор, сміттєвоз, цьогоріч планують відремонтувати асенізаційну машину, тобто повністю укомплектувати парк. Ще одне завдання на цей рік — виконати першу чергу реконструкції водомереж.

У Варві всі, навіть багатоквартирні будинки, перейшли на індивідуальне опалення. Мешканцям однокімнатної квартири тепло взимку обходилося від вісімдесяти до сто двадцяти гривень на місяць – різниця з Черніговом суттєва. Вивіз сміття з приватного сектору коштує п’ять п’ятдесят з людини – теж непогана ціна, але зараз тут, як і скрізь, готують нові тарифи.

Ось так гідно і чистенько можна утримувати рідне містечко на шість мільйонів гривень за рік, суму, яка в бюджетах великих міст нерідко розходиться так, що і не побачиш, робив там хтось що-небудь, чи ні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини