Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 05:59:06

Відбувся перший суботній ярмарок з продажу сільськогосподарської продукції

24.03.2015   10:56

Минулої суботи у м. Чернігові, біля критого промислового ринку «Шанхай» відбувся перший суботній ярмарок, організований Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації та Чернігівською міською радою.

Цей захід розпочато в рамках виконання обласної Програми розвитку малого та середнього бізнесу на 2015-2016 роки, затвердженої розпорядженням голови Чернігівської облдержадміністрації 24.11.2014 № 682, зокрема у частині опрацювання питань виділення пільгових торгівельних місць місцевим виробникам, в тому числі виробникам сільськогосподарської продукції та продукції харчової (переробної) промисловості.

З метою підтримки власного виробника та сприяння населенню у придбанні продукції за нижчими, ніж у торгівельних мережах, цінами, місцевою владою виділено майданчик для реалізації щосуботи зазначеної продукції на безкоштовних умовах, тобто без жодних ринкових зборів.

На жаль, не багато місцевих виробників відгукнулись на прохання організаторів заходу взяти участь у ярмарку вихідного дня. Деякі сільгоспвиробники вже реалізували свою продукцію восени та взимку, деякі - не мають можливості їздити у м. Чернігів через дорожнечу пального, а деякі - просто не повірили в те, що вони вкрай потрібні мешканцям міста.

Але на цьому ярмарку відвідувачів було дуже багато. Продавцям тих підприємств, які привезли свою продукцію, не судилося відпочивати.

Не зменшувалась черга до автівки МК «Добробут» Щорського району, де реалізовувались яйця курячі за ціною 12 гривень за десяток. Користувалась попитом продукція СТОВ «Віра» Городнянського району, що торгувало мукою по ціні 8,60 гривень. А ТОВ «Нива 2008» Ріпкинського району приємно здивувало покупців помірними цінами на овочеву продукцію, наприклад по 4 гривні за 1 кг моркви.

Ціни на цю та іншу продукцію були нижчими, ніж у торгівельних мережах, але все ж вигідними для виробника. Не обділені увагою покупців були: ФГ «Мандрико», яке реалізувало ковбасні вироби, ВАТ «Бобровицький молокозавод» - молочну продукцію, ТОВ «Нива - 2008» Ріпкинського району - овочі, дослідне господарство «Маяк» Ніжинського району - насіннєвий матеріал, розплідник Городецьких - саджанці ягід.

Фермер Володимир Мандрико зазначив, що він обов’язково буде брати участь у суботніх ярмарках, так як його ковбасні вироби користувались неабияким попитом у мешканців м. Чернігова.

Заступник директора Департаменту Римма Олексенко вважає, що такі заходи необхідні, особливо в сучасних умовах постійного зростання цін. Тому, Департаментом і надалі вживатимуться заходи щодо створення взаємовигідних умов для виробників сільгосппродукції та покупців. Придбання сільськогосподарської продукції від місцевих виробників – це суттєва економія сімейного бюджету для покупця, і завжди «живі» гроші – для виробника.

Організатори заходу запрошують усіх сільгоспвиробників та виробників харчової (переробної) промисловості області до участі у ярмарках вихідного дня. Свою продукцію тут можуть реалізовувати й особисті (селянські) та фермерські господарства, сільськогосподарські та інші приватні підприємства, що вирощують або виробляють овочі, фрукти, ягоди, молочну та м’ясну продукцію, саджанці і насіннєвий матеріал, борошно та круп’яну продукцію, мед, яйця та інше.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини