Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:22:38

У січні в банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 3,2 тис. вакансій від 1,3 тис. роботодавців

17.02.2015   11:08Агенцiя

Завдяки тісній взаємодії фахівців Чернігівської обласної служби зайнятості з роботодавцями регіону постійно поповнюється банк вакансій, відтак — люди мають більше можливостей знайти підходящу роботу.

Як результат співпраці у січні 2015 року в банку даних обласної служби зайнятості налічувалося 3,2 тис. вакансій від 1,3 тис. роботодавців. За сприяння служби зайнятості укомплектовано 1,5 тис. (46% від загальної кількості вільних робочих місць). Станом на 1 лютого 2015 року актуальними були 1,4 тис. вакансій, на кожну з яких претендувало 12 шукачів роботи.

Підбір працівників на замовлення роботодавців з урахуванням їх вимог – найважливіший напрям роботи служби зайнятості. Так, за її сприяння у січні 2015 року роботу отримав 931 безробітний. З них 39 людей було працевлаштовано на новостворені робочі місця шляхом надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Правом протягом року отримувати компенсацію скористалися 22 роботодавці області.

Враховуючи потреби підприємств та професійні вимоги до працівників, служба зайнятості організовує професійне навчання безробітних. Протягом січня набували нових професій та підвищували кваліфікацію 474 людини.

Оперативно задовольнити потреби роботодавців у тимчасових працівниках для виконання нагальних робіт можна за рахунок громадських та інших робіт тимчасового характеру. Протягом січня до участі в них було залучено 140 безробітних громадян.

За звітний період було проведено 78 семінарів із залученням 864 роботодавців, 21 ярмарок вакансій (22 роботодавці), 2 засідання «круглих столів» (47 роботодавців) та інших заходів (нарад, презентацій) – 3 (29 роботодавців).

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.