Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:07:21

Платники Чернігівщини за рік перерахували до бюджетів та фондів більше 10 мільярдів гривень

14.01.2015   08:01Агенцiя

Минулий рік для податківців Чернігівщини був надзвичайно складним і напруженим, але, як свідчать підсумки, і результативним.

Надходження до загального фонду держбюджету від платників області склали 1млрд.860,5 млн. грн. Приріст до 2013 року становить понад 130 млн. грн.

Найбільша питома вага у сумі надходжень - плата за користування надрами – 54 відсотки. Податки на додану вартість та на прибуток становлять відповідно 25 та 11 відсотків.

Серед дванадцяти податкових інспекцій найвагоміших здобутків досягли Прилуцька ОДПІ, ДПІ у м.Чернігові, Бахмацька, Варвинська, Корюківська та Ніжинська ОДПІ.

Крім того, до спеціального фонду надійшло 33,8 млн. грн. Єдиного соціального внеску за минулий рік сплачено більше 3 млрд. грн.

До місцевого бюджету за рік податківці спрямували 1млрд. 741 млн. грн. податків і зборів. Найсуттєвіше наповнив місцевий бюджет податок на доходи фізичних осіб. Його питома вага - 72 відсотки. Плата за землю становить 13 відсотків, збір за спеціальне використання лісових ресурсів – 2 відсотки. Найбільший внесок зробили платники, які знаходяться на обліку в ДПІ у м.Чернігові (35 відсотків), Прилуцькій (14 відсотків), Ніжинській (9,9 відсотка) та Бахмацькій ОДПІ (7 відсотків).

Порівняно з минулим роком приріст надходжень до місцевого бюджету склав 152 млн. грн. Зменшили платежі лише платники Варвинського та Срібнянського районів.

Платежів, що адмініструються Чернігівською митницею, надійшло за минулий рік 3,96 млрд. грн.

Податківці та митники Чернігівщині вдячні платникам за високу громадянську свідомість і прозорість у сплаті податків та зборів. Сподіваються на плідну співпрацю на засадах партнерства та довіри і в цьому році.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.