Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:38:45

Вкладників "Демарку" "перенесли"

09.01.2015   11:55Агенцiя

Термін дії тимчасової адміністрації, що з 29 вересня працювала в банку «Демарк», закінчився 29 грудня. Закінчився і перший етап виплат вкладникам «Демарку», договори яких закінчились до 29 вересня, та власникам зарплатних і пенсійних карток, а також відсотків по депозитах за серпень, повідомляють "Чернігівські відомості".

Гроші отримали не всі, бо Ощадбанк перестрахувався, і після 10 грудня його відділення порожні, а вкладники «Демарку» чекають визначених термінів, коли можна забрати гроші.

Але в будь-якому випадку можна вважати, що перший етап закінчився. А що далі? Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за законом має право продовжити термін роботи тимчасової адміністрації, але не більше, ніж на місяць. Так воно і сталося, але термін продовження може бути і менший, бо за три місяці роботи тимчасової адміністрації можливий інвестор для «Демарку» не знайдений.

З іншого боку, тривають свята. Тому термін закінчення роботи тимчасової адміністрації встановили 29 січня 2015 року. Після цього ФГВФО призначає в банк ліквідатора, що протягом семи днів приймає рішення про початок виплат усім вкладникам банку незалежно від того, закінчився термін дії договору чи ні. Але повертається не більше
200 тис. грн.

Оптимістичний термін початку виплат — друга половина січня, песимістичний — перша половина лютого. Що далі? Вкладник має право будь-яким чином розпоряджатись своїми коштами. Зокрема, залишити їх частково на депозиті в Ощадбанку або відкрити рахунок в іншому банку й перерахувати туди кошти в безготівковій формі, сплативши за перерахування згідно з тарифами Ощадбанку, або отримати всі гроші готівкою. Треба тільки, щоб Ощадбанк мав бажання допомогти людині, а не перешкоджати. Свою долю він усе одно отримає.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини