Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:45:27

Споживання продуктів харчування в ІI кварталі 2014 року. ДОВІДКА

22.12.2014   10:27Агенцiя

Дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств свідчать, що у II кварталі 2014 р., пересічна чернігівська сім’я витрачала на продукти харчування 2029,6 грн. в місяць (включаючи вартість продуктів, отриманих із особистого підсобного господарства), повідомило Головне управління статистики у Чернігівській області.

Частка витрат на харчування склала більше половини (55,2%) сукупних витрат населення області (в Україні – 56,2%). Добова вартість харчування одного жителя Чернігівщини в середньому становила 34,7 грн. (в Україні – 33,9 грн.).

Найбільше грошей направлялося домогосподарствами області на купівлю м’яса та м’ясопродуктів – 406 грн., овочів – 384 грн., хліба і хлібопродуктів  – 261 грн.  Значними були  також витрати  на  молоко, сир та яйця – 252 грн., олію та жири (сало, масло тощо) – 178 грн. 

У середньому за місяць однією особою області було спожито 20,4 кг  молока, молокопродуктів та масла, 22 яйця, 9,5 кг хліба і хлібних продуктів,  8,2 кг картоплі,  7,4 кг овочів і баштанних, 5,6 кг м’яса, м’ясопродуктів та сала, 3,2 кг фруктів, ягід, горіхів, винограду, 3 кг цукру (включаючи цукор, використаний на кондитерські вироби) та меду, 1,8 кг олії  та інших рослинних жирів, 1,6 кг риби і рибопродуктів.

Порівняно з відповідним періодом 2013 р. збільшилось споживання м’яса, м’ясопродуктів та сала,  молока, молокопродуктів і масла. Незмінним лишилося тільки споживання яєць,  споживання всіх інших продуктів харчування зменшилося.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.