Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:30:13

Протягом 11 місяців 2014 року за порушення термінів сплати ЄСВ роботодавці та підприємці Чернігова слатили 1 млн. 410,6 тис. гривень штрафних санкцій

19.12.2014   08:10Агенцiя

ЄСВ: надходження та відповідальність

За 11 місяців цього року платники нашого міста спрямували до бюджету 1 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. За словами начальника відділу адміністрування ЄСВ ДПІ у м. Чернігові Галини Мушенок це на 26 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зокрема, в листопаді до бюджету надійшло 104,9 млн грн єдиного соціального внеску.
Станом на початок грудня єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у м. Чернігові сплачує більше 10 тисячі платників. З них понад 3 тисячи юридичних осіб та 7 тисяч фізичних осіб-підприємців.

ДПІ у м. Чернігові нагадує, що відповідно до ст. 1 Закону України від 09.07.2003р. № 1058-IV «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування – це консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за визначеними видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Згідно з абз. 12 ст. 9 Закону про ЄСВ єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.

У випадку несвоєчасної сплати або сплати в неповному обсязі ЄСВ до платників внеску застосовуються фінансові санкції, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про ЄСВ, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність.

При цьому суми ЄСВ, своєчасно не нараховані та/або не сплачені у строки, визначені законодавством, є недоїмкою. За несплату, неповну сплату або несвоєчасну сплату суми ЄСВ накладається штраф у розмірі 10 відсотків несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄСВ (п.11 статті 25 Закону про ЄСВ), а на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсоток суми недоплати за кожний день прострочення (п. 10 статті 25 Закону про ЄСВ).

За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати ЄСВ посадові особи платників ЄСВ згідно зі ст. 165 1 Кодексу про адміністративні правопорушення від 7 грудня 1984 року № 8074-X, зі змінами та доповненнями, несуть адміністративну відповідальність як штраф:
- за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ, у тому числі авансових платежів, у сумі, що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 425 до 850 грн. За повторне за рік вчинення таких дій – від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 5100 грн.
-за несплату або несвоєчасну сплату ЄСВ, у тому числі авансових платежів, у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн. За повторне за рік вчинення таких дій – від ста до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто від 1700 до 5100 грн.
Шановні роботодавці м.Чернігова! Контролюйте стан розрахунків з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, не зволікайте зі своєчасною та в повному обсязі сплатою ЄСВ.

Памятайте, що що систематична сплата єдиного соціального внеску – це, насамперед, гарантія виконання державою зобов’язань щодо соціального захисту своїх громадян. Саме ЄСВ забезпечує захист на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, достойну пенсію.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини