Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:50:33

Інвестиційні проекти Чернігівщини представлено в Американській торгівельній палаті в Україні

18.11.2014   08:03Агенцiя

14 листопада в рамках робочої зустрічі Експертного центру з державно-приватного партнерства та інфраструктури Американської торгівельної палати в Україні було представлено інвестиційні проекти Чернігівщини, а також економічний, інвестиційний та природно-ресурсний потенціал області.

Головне завдання заходу – налагодження зв’язків між представниками бізнес-спільноти та регіональної влади задля залучення інвестицій в розвиток Чернігівської області.
Організаторами зустрічі виступили Американська торгівельна палата в Україні та Програма розвитку державно-приватного партнерства Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Відкриваючи зустріч Експертного центру, директор підготовки проектів державно-приватного партнерства (USAID) Тетяна Коротка зазначила: “Розвиток механізму державно-приватного партнерства є однією з ключових умов ефективності економіки України. Досвід США та європейських держав довів, що така форма взаємодії держави та бізнесу є найоптимальнішою для реалізації інфраструктурних проектів регіонального та державного значення. Американська торгівельна палата й надалі докладатиме зусиль для розвитку і належного функціонування цього механізму в Україні”.

Особливу увагу було приділено презентації та обговоренню програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області, оскільки це - програма сучасного кластерного, проектного підходу до управління регіоном та питанням додаткового залучення фінансових ресурсів у місцеві об’єкти інфраструктури.

Під час зустрічі директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації Олег Міщенко виступив з доповіддю ”Сучасна організація інвестиційної діяльності на прикладі Чернігівської області”.

В той же час начальник відділу супроводу інвестиційних проектів Департаменту Валерій Воробей провів презентацію економічного, інвестиційного та природно-ресурсного потенціалу Чернігівської області та інвестиційних проектів.

Презентацію проектів державно-приватного партнерства представив присутнім заступник директора КП “Центр державно-приватного партнерства” Євген Нефьодов.
Чернігівська область покладає великі сподівання на співпрацю з Американською торгівельною палатою в Україні, адже це співробітництво покликане стати значним імпульсом до залучення позабюджетного фінансування, зокрема прямих іноземних інвестицій до економіки Чернігівської області, зазначив Олег Міщенко.

 

Департамент інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини