Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:31:41

Генпрокуратура почала перевірку законності переведення бюджетних і держпідприємств на обслуговування в держбанки

06.11.2014   14:38Агенцiя

Генеральна прокуратура України розпочала перевірку законності примусового переведення державних органів, бюджетних організацій та військових частин на обслуговування в держбанки.

Про це вказується в листі Генеральної прокуратури, підписаному заступником начальника Головного "антикорупційного" управління Володимиром Орловим. Відповідні доручення про перевірку законності рішень Кабміну про переведення бюджетників у держбанки направлені в Секретаріат уряду, Антимонопольний комітет і Національний банк України.

Як зазначається у супровідних документах Генпрокуратури, ще 10 квітня 2014 відповідно до доручення Прем'єр-міністра України № 10874/1 / 1-14 від 10 квітня 2014 центральним органам виконавчої влади, їх територіальним органам, державним установам та підприємствам і т.д було наказано перейти на банківське обслуговування в банки державної форми власності. Крім цього, протокольними рішеннями № 74 від 08.09.2014 та № 76 від 11.09.2014 Кабмін зобов'язав керівників держустанов і бюджетних підприємств забезпечити перехід на обслуговування зарплатних проектів в зазначених вище банках.

За результатами перевірки законності дій Прем'єр-міністра України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади про примусове переведення працівників державних установ на обслуговування в державні банки, Генпрокуратура має намір внести подання Кабінету Міністрів України з вимогою про скасування та припинення дії протокольних рішень № 74 від 08.09.2014 та № 76 від 11.09.2014 та припинення незаконних дій з примусового переводу працівників державних установ і підприємств на обслуговування в державні банки.

http://versii.com/news/315899/

PR

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.