Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:41:19

Україна і Китай реалізують на Чернігівщині інвестпроект на 58 млн дол.

23.09.2014   07:37Агенцiя

Китайсько-українська аграрна компанія "ФАНДА" протягом п'яти років реалізує в Корюківському районі Чернігівської області проект по створенню сучасного агрокомплексу із залученням 58 млн доларів інвестицій.

Підписання відповідного меморандуму за участю керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Сергія Євтушенка, заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Сергія Журмана, фінансового директора компанії "ФАНДА" Сунь Чжидонга, виконавчого директора компанії "ФАНДА" Кирила Сахна та директора напрямку скотарства корпорації "Хуанфань Цюй" Лю Конга відбулося в понеділок в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Як поінформував К.Сахно, компанія "ФАНДА" планує протягом 5 років на двох сільгосппідприємствах, які належать їй - "ім.Горького" і "Злагода" - паралельно реалізувати чотири напрямки: розвиток рослинництва (інвестиції в нього становитимуть 17,5 млн доларів), створення свинарського комплексу (інвестиції - 12,5 млн доларов), розвиток проекту розведення великої рогатої худоби (інвестиції - 25 млн доларів), а також розширення діючого технічного комплексу.

Загальна сума інвестицій протягом 5 років складе близько 58 млн доларів. В результаті реалізації проекту буде створено 480 постійних і тисяча сезонних робочих місць.

"Даний проект є пілотним. На його базі китайські інвестори розглядатимуть подальші інвестиції в Україну в напрямку сільського господарства", - зазначив К.Сахно.

Глава Держінвестагентства Євтушенко поінформував, що загальний обсяг прямих китайських інвестицій в економіку України станом на 1 січня 2014 склав 20,3 млн доларів. "Тому ми говоримо сьогодні про те, що компанія "ФАНДА" буде найбільшою приватною китайської інвестицією в економіку України", - підкреслив він.


Довідка.
Китайсько-українська аграрна компанія "ФАНДА" створена в жовтні 2013 року на базі злиття китайської промислової корпорації "Хуанфань Цюй" і української компанії "DaraGroup". "ФАНДА" володіє капіталом у 7 млн доларів.
Корпорація "Хуанфань Цюй" - єдине сільськогосподарське підприємство в провінції Хенань (КНР), яке займається сільськогосподарською діяльністю: розведенням великої рогатої худоби, вирощуванням високоякісного насіння різних культур, переробкою і зберіганням фруктів, овочів. Загальний капітал корпорації становить близько 154 млн доларів.
Компанія DARA Group - багатогалузева група компаній, що спеціалізується на гірській, енергетичній, інвестиційній, сільськогосподарській, торговій, науково-дослідної та інших сферах діяльності. Також група надає послуги в галузі обробної промисловості, металопродукції, нафти і газу, хімічної промисловості, транспорту та охорони здоров'я. Одну з ключових позицій в загальній структурі "DARA Group" посідає розвиток підприємств важкої промисловості.

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/ukraiina_i_kitay_realizuyut_u_chernigivskiy_oblasti_investproekt_na_58_mln_dol_1974791
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини