Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:28:31

Банкрутство "Демарку" — чиясь провокація?

21.08.2014   11:52Агенцiя

Банк «Демарк» 20 серпня припинив видачу готівки клієнтам та вкладникам – як через банкомати, так і у відділеннях. Відділення банку закриті.

За законом має бути призначена тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, яка організує розрахунки з вкладниками – ймовірно, через інший банк.. Зарплати й пенсії пропонують отримувати за місцем роботи або у відділеннях зв’язку за місцем проживання пенсіонерів.

Про те, що видачу готівки припинено, написано в оголошеннях при вході до головного офісу банку у Чернігові по вул. Комсомольській, 28.

Клієнт банку Сергій каже, що баланс на його рахунку є, але зняти кошти неможливо. Пояснень, ща якими він звернувся до банківського відділення, йому не дали. Але спілкувався чоловік з працівниками банку 19 серпня, а 20 як головний офіс, так і інші відділення не працюють.

В оприлюднених оголошеннях правління «Демарку» описує ситуацію, що склалася. Її причиною в цих оголошеннях названа провокаційна інформація щодо начебто «банкрутства» банку – як наслідок, мовляв,
виник ажіотаж, підвищений попит на кошти — багато вкладників одночасно забрали їх зі своїх рахунків. На видачу коштів спочатку спробували ввести ліміт – до 300 грн за добу, але це не виправило ситуацію. Отже було вирішено взагалі припинити видачу готівки.

Пенсіонерам пропонують отримувати пенсію у відділеннях зв’язку за місцем проживання. Тим клієнтам, які через «Демарк» отримують зарплату, доводиться чекати, поки керівництво підприємств та організацій налагодить виплату на місцях через касу. На жаль, у таких випадках виникла затримка.

Клієнтка банку Тетяна зарплатню сподівається отримати через касу на роботі. Нарікає – зарплата і так копійчана, і ту забрати не може.
Щодо вкладів, то, аби їх повернути, має бути створена тимчасова адміністрація Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Громадян просять слідкувати за ситуацією: про початок роботи тимчасової адміністрації і про банк, через який будуть здійснюватися виплати, обіцяють повідомити додатково.

Представники правління Національного банку в області в телефонній розмові повідомили, що зараз іде робота над створенням тимчасової адміністрації, але питання виплат поки що залишається в компетенції керівництва «Демарку». У «Демарку» ж на телефонні дзвінки не відповідають. Тобто зараз клієнти й вкладники переживають найважчий перехідний період: теперішнє керівництво вже визнало, що не може виплатити кошти, а нова адміністрація ще не прийшла.

Зараз громадянам важливо зберігати спокій і пам’ятати про головні цінності в житті, як наша співрозмовниця Валентина Кузнєцова: «Я плачу не из-за денег — 15 дней назад потеряла сына. У меня такое чувство, что они должны как-то выйти из этой ситуации. Я почему-то надеюсь. А вы как думаете?»


http://chodtrk.com.ua/?p=16659

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини