Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:01:36

Володимир Івашко: Завдання поточного року для аграріїв Чернігівщини – стабілізувати обсяги виробництва зерна

11.08.2014   14:26

Найкраща нагорода для хлібороба – то урожайна нива.

Природно-кліматичні умови нашої області дозволяють виробляти щорічно не менше 3 мільйонів тонн зерна. Національним проектом «Зерно України» до 2015 року передбачено по Україні 80 мільйонів тонн, в тому числі для нашої області 3 мільйони 60 тисяч тонн.

Торік цей рубіж був взятий: аграрії вперше за всю історію області отримали 3 мільйони 124 тисяч тонн зерна.

Сьогодні ранні жнива завершено. Намолочено 906,3 тисяч тонн. Рівень урожайності складає 35 ц/га (+15% до минулого року).

Рівні урожайності по всіх ранніх культурах в поточному році на 8-11% вищі, ніж торік.

Попереду – збирання пізніх культур: гречки, проса, кукурудзи. Очікується намолотити ще 2 мільйони 244 тисяч тонн зерна, щоб вийти на прогнозований в поточному році вал 3 млільйони 150 тисяч тонн.

– Попри усі складнощі нинішньої жнивної кампанії, пов’язані з суспільно-політичною ситуацією в державі, аграрії Чернігівщини працювали злагоджено і професійно. Завдання номер один для аграріїв Чернігівщини – закінчити збирання урожаю зернових культур в оптимальні агротехнічні терміни з мінімальними втратами. Також в цьому році необхідно стабілізувати обсяги виробництва зерна на одержаних в попередні роки показниках. Ми маємо всі можливості щоб забезпечити жителів регіону необхідними продовольчими ресурсами, - підкреслює голова облдержадміністрації Володимир Івашко.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.