Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:27:01

Протягом року 860 клієнтів ПАТ "Чернігівгаз" скористалися спрощеною схемою приєднання до газових мереж

23.06.2014   09:29Агенцiя

В 2013 році в Україні почав діяти новий порядок надання послуг з приєднання до газових мереж. Послуга приєднання значно скоротила строки підключення споживачів до газопостачання. В травні минулого року в структурі ПАТ «Чернігівгаз» з`явилися підрозділи, які обслуговують клієнтів в режимі «Єдиного вікна». Протягом року 860 замовників подали заяви на приєднання до газомереж, з них - 434 вже отримали послугу і переважна більшість користуються природним газом.

На надання послуги «Стандартне приєднання» було прийнято 593 заяви - в основному це побутові споживачі. Серед замовників «Нестандартного приєднання» переважають юридичні особи, таких заяв - 267.

Використовуючи сучасні методи ведення бізнесу, ПАТ «Чернігівгаз» прагне вийти на новий рівень взаємодії з клієнтами і надалі удосконалювати обслуговування замовників. Принцип роботи «Єдиного вікна» - допомогти замовнику не перейматися окремим етапами газифікації і в максимально короткий термін подати заяву, заповнити опитувальний лист, укласти договір та отримати усі необхідні консультації по даному питанню.

На сьогодні «Єдині вікна» доступні кожному мешканцю Чернігівської області. В усіх райцентрах працюють менеджери по роботі з клієнтами і замовники контактують лише з ними. Людині не треба стояти в чергах, обходити різні кабінети та підрозділи підприємства для збору відповідних підписів і дозволів.

«Робота «Єдиних вікон» – це крок назустріч населенню. Тут люди отримують готовий продукт у вигляді наданої послуги в регламентовані строки, а оформленням всієї необхідної документації і координацією окремих етапів роботи займаються фахівці ПАТ «Чернігівгаз»,- зазначає заступник голови правління з комерційної діяльності та обслуговування клієнтів Ігор Льодовий.

Не зважаючи на здорожчання блакитного палива з кожним роком кількість споживачів природного газу зростає. Лише за 5 місяців поточного року газ прийшов в оселі майже 950-ти чернігівців. В 2013-му році користувачами газу стали понад 3 тисячі сімей.

Довідка:

В червні 2012 року Верховна Рада прийняла Закон № 5021-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо плати за приєднання до мереж суб’єктів природних монополій України».
Закон визначив порядок надання послуг «Стандартного» і «Нестандартного» приєднання до газової мережі для всіх категорій споживачів. Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийняла низку Постанов, які врегулювали правовідносини газопостачальника зі споживачами в частині надання послуги.
Вартість послуг по «Стандартному приєднанню» відповідає ставці установленій НКРЕ, і варіюється в залежності від типорозміру лічильника, типу місцевості і діючого газопроводу. При «Нестандартному приєднанні» вартість плати розраховується на підставі проектно-кошторисної документації, з урахуванням вимог «Порядку розрахунку плати за приєднання об'єктів замовників до газових мереж» затвердженого НКРЕ.
До переліку документів для замовлення приєднання входить заява і опитувальний лист, затверджений газорозподільним підприємством (видається по місту реєстрації замовлення), а також копії документів про визначення права власності/користування приміщенням або земельною ділянкою.


Довідка:

ПАТ «Чернігівгаз» - підприємство з газопостачання та газифікації. Основною сферою діяльності компанії є розподіл та постачання природного газу. Щорічний обсяг транспортування становить більше 800 млн. куб. м. природного газу. Система газопостачання Чернігівщини складається з 10,7 тисяч км газопроводів.
Нашими споживачами є майже 345 тисяч сімей, понад 3 тисячі підприємств та установ Чернігівської області.
Найкрупнішими клієнтами ПАТ «Чернігівгаз» є Малтюроп Юкрейн, САН ІнБев Україна, Чернігівський молокозавод.
Компанія входить в десятку найбільших платників податків регіону. Щорічно до бюджетів усіх рівнів сплачується близько 70 мільйонів гривень податків і зборів.

 

Останні новини Чернігівщини

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини