Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:53:20

Центр "Фрезеніус" шукає медсестер

21.05.2014   09:31Агенцiя

15 травня 2014 року в Чернігівському МЦЗ відбувся ярмарок вакансій для безробітних на замовлення ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна».

Представники німецької компанії, що є світовим лідером у лікуванні методом гемодіалізу хворих на хронічну хворобу нирок, пропонували присутнім жінкам роботу медсестри. Тому на захід фахівці служби зайнятості запросили безробітних, які мають спеціальну медичну освіту та досвід роботи за фахом.Про діяльність клініки, режим та особливості роботи персоналу присутнім розповіла старша медична сестра діалізного медичного центру Тамара Криворучко. Зокрема вона зазначила, що «Фрезеніус Медікал Кер» володіє понад 3 тисячами клініками у всьому світі. У 2010 році Чернігів став другим містом України після Черкас, де було відкрито діалізний центр «Фрезеніус», оснащений найсучаснішим обладнанням, і першим, де такий заклад розміщений в окремому, спеціально збудованому приміщенні. Хворі там отримують увесь комплекс процедур: обстеження, підготовку до гемодіалізу, власне процедуру гемодіалізу, подальший супровід. Нині в «Фрезеніусі» проходять лікування 72 чернігівця. У штаті близько 30 працівників. Серед них – 11 медсестер, але потрібні ще.

- Лікування пацієнтів відбувається за тією ж програмою, що й у будь-якому іншому центрі Фрезеніуса, — сказала Тамара Криворучко. - Усю апаратуру підключено до комп’ютерів, інформація про лікування пацієнтів із дотриманням правил конфіденційності надходить до аналітичного центру в Німеччині, який відстежує роботу всіх своїх клінік.
За словами представників діалізного центру, робота медсестри у них не легка: доводиться весь час бути на ногах, працювати не тільки з хворими, а й зі спеціальною апаратурою, і на комп’ютері.

- Щоправда, при працевлаштуванні достатньо мати відповідний диплом і базові знання, - наголосила Тамара Криворучко. – Решту знань людина отримає безпосередньо в клініці. Всіх новачків ми вчимо. «У бій» без підготовки не кидаємо.

У працівниках цінується відповідальність, старанність, дисциплінованість. Працювати медсестра має без зайвої метушні, паніки, її дії повинні бути чіткими і злагодженими. Адже завдання персоналу - не лише надати хворому медичну допомогу, а й створити йому комфортні умови перебування.
Також присутніх було ознайомлено з існуючими в клініці правилами корпоративної етики. Наприклад, йшлося про те, що на роботі медсестри не мають права розмовляти по мобільному телефону, мати яскравий макіяж і нарощені нігті, носити каблучки і великі прикраси, жувати гумку тощо. Робочий графік: по 12 годин через день. Працюють медсестри у дві зміни: І - з 7.00 до 19.00, ІІ - з 12.00 до 23.00. Після другої зміни персонал розвозять по домівках на таксі за рахунок компанії. Графік змінюється в залежності від кількості пацієнтів і численності штату.

Але важкі умови праці і всі незручності роботодавець компенсує щедрою заробітною платою. Відповідаючи на запитання жінок про її розмір, представники «Фрезеніуса» зазначили, що вона є значно більшою, ніж зарплата разом з преміями і надбавками медсестер інших медичних закладів міста.

-  Тому, якщо ви – небайдужа людина, маєте щире бажання допомагати іншим і мрієте працювати за гідну заробітну плату – приходьте, - запросила Тамара Іванівна.
Озвучена інформація зацікавила присутніх жінок. Вони ще довго не розходились по домівках і жваво спілкувалися з представниками діалізного центру. Тих, хто виявив бажання працювати, запросили відвідати клініку, щоб вже на місці зробити остаточний вибір.

Валентина Федусь, головний спеціаліст відділу організаційної та інформаційної роботи ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини