Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:17:17

Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради звітує за 2013 рік

10.04.2014   09:45

Сьогодні у Чернігові на розширеній нараді про роботу управління капітального будівництва міської ради доповів начальник управління Анатолій Дзядзько.

«Серед основних завдань управління - реалізація державної та міської політики в галузі будівництва, дорожнього та комунального господарства; здійснення технічного нагляду за будівництвом, контроль за відповідністю обсягів та якості виконаних робіт проектам, технічним умовам і стандартам; здійснення розрахунків з підрядними та іншими підприємствами, установами, організаціями за виконані роботи та надані послуги. Також передача завершеного будівництва та введення в експлуатацію об’єктів підприємствам та організаціям, на які покладено їх експлуатацію», - сказав А. Дзядзько.

У 2013 році, як і в попередніх роках, управління капітального будівництва міськради активно брало участь у розвитку міста, у вирішенні містобудівних задач, згідно Генерального та Стратегічного плану, працювало над реалізацією програми соціально-економічного розвитку.

Начальник УКБ міськради зазначив, що при проблемах фінансування та негараздах в економіці країни, обсяги освоєння капітальних вкладень по управлінню, в порівнянні з минулими роками, збільшились у 1,75 раза.

За рахунок залучення коштів інвесторів в експлуатацію введено 12,9 тис. кв.м загальної площі житла. Завершена перша черга житлового будинку по проспекту Перемоги, 119 та перша черга житлового будинку № 14 по вулиці Красносільського, 85 у мікрорайоні «Масани». Продовжується будівництво другої черги житлових будинків № 14 та № 7 у першому містобудівному комплексі першого мікрорайону «Масани», а також третя, четверта та п’ята черги житлового будинку по проспекту Перемоги, 119.

Керівник підкреслив, що при введенні будинків в експлуатацію велике значення приділяється сучасним енергозберігаючим технологіям, новим будівельним матеріалам, конструкціям та виробам. Всі житлові будинки, які вводяться в експлуатацію, забезпечені приладами обліку води, газу і тепла.

Одним із напрямків роботи управління, є реалізація цільової Програми з реконструкції (відновлення) покрівель житлових будинків міста Чернігова на 2009-2013 роки, яка продовжена на 2014-2018 роки рішенням міської ради від 30 грудня 2013 року.

У минулому році за вказаною Програмою були виділені кошти в сумі 5,3 млн. грн., за рахунок яких відновлено 15 покрівель із 20. Роботи виконано на загальну суму 4,3 млн. грн.

Кредиторська заборгованість управління на початок року перед підрядними організаціями за виконані роботи з реконструкції покрівель складає 2,1 млн. грн.

Відповідно до міської програми стабілізації розвитку міського електричного транспорту міста Чернігова на 2007-2015 роки, на замовлення управління капітального будівництва, був виготовлений проект на будівництво тролейбусної контактної лінії по вулиці 50 років ВЛКСМ, який пройшов експертизу та був затверджений відповідним порядком. Міському бюджету виділено субвенцію державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в сумі 5 млн. грн., співфінансування міського бюджету в сумі 150 тис. грн.

За словами А. Дзядзька, управління двічі проводило відкриті торги по зазначеному об’єкту. Був визначений переможець торгів, підписана угода про виконання робіт, але роботи так і не розпочались, у зв’язку з несплатою казначейських рахунків. Кошти в повному обсязі повернуті до відповідних рахунків.

А. Дзядзько зазначив, що будівельні організації не беруть участі в відкритих торгах на закупівлю квартир, оскільки вимоги, які виставляються учаснику, практично неможливо виконати. Це маленькі загальні площі квартир, які зараз не проектуються, але затверджуються паспортом програми. Крім того, ціна за 1 кв.м. загальної площі житла складає відповідно паспорту програми виконані підрядні роботи, опоряджувальні роботи та устаткування приладів електро-, газопостачання та сантехнічних приладів. Ціна 1 кв.м. загальної площі житла затверджується за регіонами наказами Мінекономіки, дозволяє інвесторам і забудовникам реалізовувати житло без виконання внутрішньо-опоряджувальних робіт.

Не зважаючи на це, управління капітального будівництва уклало угоди на закупівлю 2-х квартир (однокімнатна та двокімнатна) на умовах купівлі-продажу майнових прав. Кредиторська заборгованість на початок року перед продавцем склала майже 507 тис. грн.

Розпорядженням облдержадміністрації управління капітального будівництва міськради визнане замовником із проектування та будівництва комплексного спортивного центру по вул. Пушкіна, 1. Державним бюджетом України на проектування та реконструкцію цього спортивного центру були виділені кошти в сумі 1,5 млн. грн. На замовлення УКБ розроблено проект землевідведення, який затверджений 33 сесією міськради у вересні 2013 року, отримані висновки відповідних служб. Земельна ділянка площею 1,307 га передана в постійне користування управлінню. Прийнято рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради по затвердженню містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки по вул. Пушкіна, 1.

За словами начальника управління капбудівництва, проектування об’єкту ведеться в три стадії. Перша стадія - ескізний проект, вже виконана. Але кошти за виконані роботи проектна організація досі не отримала через затримку казначейською службою.

Як зазначив А. Дзядзько, у планах на 2014 рік передбачається завершити роботи по розширенню 4-ої черги міського кладовища «Яцево», продовжити реалізацію міських Програм з реконструкції (відновлення) покрівель житлових будинків та стабілізації та розвитку міського електричного транспорту в м. Чернігові, відновити сквер Б. Хмельницького та розпочати роботи з будівництва дитячого садка-ясел на 280 місць у першому мікрорайоні «Масани». Також за кошти інвесторів сподіваються завершити розпочате будівництво, а в другому півріччі – розпочати будівництво житлового комплексу на перехресті вулиць Рокоссовського та Шевченка, житлового будинку по проспекту Миру, 269, а також роботи з будівництва позаплощадкових мереж ВЛ-10 кВТ від тягової підстанції до КНС по вул. Красносільського, у тому числі трансформаторної підстанції та з реконструкції РУ-10 кВ в м. Чернігові.

«Управління капітального будівництва сьогодні готове виконати обов’язки замовника по реконструкції та капітальному ремонту об'єктів комунального призначення, охорони здоров’я, освіти, культури, але для цього потрібна дієва допомога галузевих відділів і управлінь, сприяння в розробці проектно-кошторисної документації і найголовніше, захист потреби та виділення фінансових ресурсів на всіх рівнях», - підкреслив начальник управління капітального будівництва міської ради Анатолій Дзядзько.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини