Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:19:44

Виплата заборгованих зарплат у Чернігові

19.03.2014   12:11

Чернігівський міський голова Олександр Соколов 18 березня взяв участь у засіданні тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат при облдержадміністрації. Він поінформував голову ОДА Володимира Івашка та членів комісії про ситуацію з виплатою заробітної плати на підприємствах обласного центру.

За інформацією міського голови, станом на 1 березня цього року вчасно не отримали плату за свою працю майже 1800 мешканців міста на суму 10,3 млн. грн. Хоча у 2013 році у Чернігові борги ліквідували 15 підприємств міста на суму понад 3 млн. грн, серед них – ДП "Чернігівторф", ТОВ "Чернігівгазспецсервіс", ТОВ "Медіум", ДП "Чернігівська пересувна колона №59" ВАТ "Чернігівводбуд", ДП "Спецтехніка", ЗАТ "Пожкомплекс", ПП "Формат М", ТОВ "Хорнет–плюс" та інші. Погасило заборгованість перед своїми працівниками у розмірі 2 млн. грн. одне з найбільших підприємств-боржників міста ПАТ "ЧеЗаРа".

Скоротилась сума боргу підприємства-банкрута "Чернігівського заводу будівельних матеріалів". Вже в цьому році сплачено 174,2 тис. грн. боргу колишнім працівникам заводу. У процедурі ліквідації, що ускладнюється арештом майна у межах кримінальної справи, ліквідатору вдалось реалізувати сировину і частину обладнання підприємства. На 1 березня сума боргу складала 495,6 тис. грн. проти 670 тис. грн. на початок року.

На рівні понад 390 тис. грн. тримається борг перед працівниками на ПАТ ВТФ "Сіверянка". Така ситуація зумовлена затримкою оплати (у розмірі 3 млн. грн.) за виконані роботи на замовлення Міністерства оборони України.

Відсутність достатніх обсягів робіт не дає можливості покращити фінансово-економічний стан ПАТ "Хімтекстильмаш". На 1 березня сума боргу складає понад 1 млн. грн. Ситуація ускладнюється арештом рахунків і майна за рішенням суду з примусового стягнення боргів.

О.Соколов підкреслив, що у межах компетенції міська комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати вживає відповідних заходів впливу до керівників, які допустили заборгованість. Розроблено графіки погашення заборгованості, контролюється стан їх виконання. "Зосереджуємо увагу не лише на ліквідації заборгованості із заробітної плати, а й на шляхах підвищення ефективності роботи підприємств-боржників", - зазначив міський голова.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини