Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:16:04

ПАТ "Чернігівгаз" інвестувало в модернізацію системи газопостачання понад 9 мільйонів гривень

18.03.2014   13:32Агенцiя

В минулому році ПАТ «Чернігівгаз» інвестувало в модернізацію газомереж Чернігівщини понад 9 мільйонів гривень.

В рамках інвестпрограми був проведений комплекс робіт з реконструкції газогонів, капітальних та поточних ремонтів об`єктів газопостачання, включаючи встановлення нового обладнання, яке відповідає сучасним стандартам надійності та безпеки.
 
Суттєві капіталовкладення зроблені у реконструкцію об`єктів газопостачання, які знижують тиск газу до побутового рівня.  Зокрема, проведено поточний ремонт 1,6 тисяч газорозподільних пунктів, що становить 75% від загальної кількості споруд, капітально відремонтовані 282 об`єкти та 110 станцій катодного захисту.
 
Не зважаючи на те, що газотранспортна система Чернігівщини в переважній більшості не вичерпала свій експлуатаційний вік, за словами головного інженера ПАТ «Чернігівгаз» Олександра Качкарди, роботи з реконструкції мереж мають виконуватися систематично і в повній мірі.

«Із 13,5 тисяч км газогонів Чернігівської області 11,5 тисяч км працюють до 25 років – при тому, що мінімальний термін придатності складає 40-50 років. Працюючими понад цей строк залишаються лише 375 м. Втім ми розуміємо, що час працює не на нас і продовжуємо планомірно збільшувати обсяги робіт, які стосуються саме технічної складової газомереж і відповідно впливають на підвищення безаварійності і надійності газопостачання» - зазначив керівник.
 
Іще одним важливим напрямком інвестиційної діяльності облгазу є забезпечення новим обладнанням комплексного приладового обстеження газопроводів. В минулому році компанія придбала 8 комплектів обладнання для надземного пошуку ушкоджених та небезпечних ділянок на газопроводі.

«Навіть незначне пошкодження ізоляції здатне викликати руйнування газопроводу і наробити великого лиха. При обстеженні ми виявляємо такі пошкодження і робимо заміну ізоляції, що подовжує термін роботи газових труб і дозволяє безпечно використовувати їх і надалі», - зауважив головний інженер Олександр Качкарда.
 
Експлуатаційні служби були доукомплектовані 126 високочутливими течешукачами Варта 5-03 MG, оснащеними GPS-навігацією. Аварійно-диспетчерська служба у своєму арсеналі тепер має 17 трасошукачів "СПРУТ-5" і два набори гідродинамічного обладнання виробництва Італії та США, які дозволяють працювати в умовах загазованості без ризику виникнення іскри.
 
В 2014 році ПАТ «Чернігівгаз» продовжить інвестувати в підвищення безпеки газопостачання. Загалом в інвестпрограмі на модернізацію обласної газотранспортної системи передбачено спрямувати понад 13,4 мільйонів гривень.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини